Πέθανε ο Αλ Φαγέντ, 26 χρόνια μετά τον θάνατο του γιου του και της Νταϊάνα

«Έφυγε» σε ηλικία 94 ετών ο δισεκατομμυριούχος του Harrods

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, 26 χρόνια μετά τον θάνατο του γιου του στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

O Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ / AP Images

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας πέθανε την περασμένη Πέμπτη και η κηδεία τυ τελέστηκε σε τζαμί την Παρασκευή, όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται η MailOnline. «Η τελετή πραγματοποιήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί», μετά την προσευχή της Παρασκευής», ανέφερε η πηγή.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Οι «θεωρίες συνωμοσίας» για τον θάνατό της

Ο Αλ Φαγιέντ άφησε την τελευταία του πνοή, μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τον θάνατο του γιου του Ντόντι.

Ποιος ήταν ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1960. Το όνομά του συνδέθηκε με την ανάπτυξη του Ντουμπάι, ενώ αργότερα αγόρασε μαζί με τα αδέλφια του το House of Fraser, στο οποίο ανήκε το Harrods.

Ήταν παντρεμένος με τη Σαμίρα Κασόγκι από το 1953 έως το 1956 και είχε έναν γιο, τον Ντόντι. Η φημολογούμενη σχέση του γιου του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού. Ο ίδιος, παραγωγός ταινιών, βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τη Νταϊάνα όταν έγινε το μοιραίο δυστύχημα στο Παρίσι το 1997. 

Στιγμιότυπο από το δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο της Νταϊάνα και του Ντόντι το 1997 /  AP Images

Μετά το δυστύχημα, ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ ξεκίνησε τη δική του ιδιωτική έρευνα, η οποία το 2008 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ντόντι και η Νταϊάνα σκοτώθηκαν εξαιτίας της οδήγησης του Πολ υπό την επήρεια αλκοόλ, του γεγονότος ότι κανένας από τους δύο δε φορούσε ζώνη ασφαλείας αλλά και εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης οδήγησης των παπαράτσι που τους καταδίωκαν στους δρόμους του Παρισιού.

Ωστόσο, ο Αλ Φαγέντ φέρεται να μουρμούρισε στους δημοσιογράφους καθώς έφευγε από το δικαστήριο: «Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για φόνο».

Το 1985, ο επιχειρηματίας παντρεύτηκε τη Φινλανδή σοσιαλιτέ και πρώην μοντέλο Heini Wathén με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top