Άλμπερτ Αϊνστάιν: 7+1 πράγματα που δεν γνωρίζετε για εκείνον!

Σαν σήμερα πριν από 68 χρόνια έφυγε από τη ζωή o Νομπελίστας Φυσικός

Ο εγκέφαλος του Άλμπερτ Αϊνστάιν έπεσε θύμα κλοπής από εφημερεύοντα παθολόγο την ημέρα που πέθανε / Βίντεο ΕΡΤ

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή στις 18 Απριλίου του 1955, στην ηλικία των 76 χρόνων... Ας δούμε κάποια όχι και τόσο γνωστά πράγματα για τον νομπελίστα φυσικό, που λίγοι γνωρίζουν!

Αϊνστάιν: «Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β. Η φαντασία θα σε παντού»

  • Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δέχθηκε πρόταση να γίνει πρόεδρος του Ισραήλ, την οποία αρνήθηκε επικαλούμενος έλλειμμα εμπειρίας και φυσικού ταλέντου!
  • Τελούσε επί χρόνια υπό… το άγρυπνο μάτι του FBI, που παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του κι έψαχνε στα σκουπίδια και την αλληλογραφία του, ενώ είχε επικηρυχθεί για 50.000 δολάρια από τους Ναζί.

Albert Einstein, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, 30 Μαΐου 1931

Η ιστορία πίσω από την αστεία φωτογραφία του Άλμπερτ Αϊνστάιν

  • Στα προσωπικά του, δεν ήταν και τόσο φρόνιμο παιδί! Είχε εξωσυζυγική σχέση με την πρώτη του ξαδέρφη και μια άγνωστη κόρη που φέρεται να εγκατέλειψε γιατί έπασχε από σύνδρομο down.
  • Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας έπασχε από σύνδρομο Άσπεργκερ, στο οποίο αποδίδεται η κακή μνήμη και η κοινωνική του αδεξιότητα.
  • Η απίστευτη μαθηματική του δεξιότητα αποδόθηκε από τους επιστήμονες που αφαίρεσαν και εξέτασαν μετά θάνατον τον εγκέφαλό του, στον κατά 15% μεγαλύτερο από του μέσου ανθρώπου βρεγματικό λοβό!

Μάθε τι είναι η Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν σε 3 λεπτά

Albert Einstein, Βερολίνο, 18 Οκτωβρίου 1930
  • Όχι μόνο δεν ήταν κακός μαθητής, όπως λέγεται, αλλά μόλις 11 χρόνων καταλάβαινε τη φυσική που δίδασκαν στο πανεπιστήμιο. 
  • Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται, ενώ η θεωρία του για τη σχετικότητα βοήθησε στη δημιουργία πυρηνικών όπλων, ο ίδιος ήταν ειρηνιστής και υπέρμαχος των ατομικών δικαιωμάτων.

Τώρα γνωρίζετε πολύ περισσότερα για τη διάνοια Άλμπερτ Αϊνστάιν!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top