Η ιστορία πίσω από την αστεία φωτογραφία του Άλμπερτ Αϊνστάιν

Γιατί ο θεμελιωτής της θεωρίας της Σχετικότητας έβγαλε τη γλώσσα έξω;

Ο γερμανοεβραϊκής καταγωγής Άλμπερτ Αϊνστάιν, βραβευμένος με το Νόμπελ Φυσικής το 1921 και θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας, θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα και όλων των εποχών. Γεννήθηκε σαν σήμερα, 14 Μαρτίου του 1879, στο Ουλμ της Γερμανίας. 

Η ιστορία πίσω από την πιο διάσημη και αστεία φωτογραφία του Άλμπερτ Αϊνστάιν

Μια από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του μεγάλου φυσικού, είναι αυτή που βγάζει έξω την γλώσσα του. Μάλιστα, είχε δημοπρατηθεί από τον οίκο Nate Sanders του Λος Άντζελες και πωλήθηκε έναντι 125.000 δολαρίων.

Το μυστικό της ευτυχίας του Αϊνστάιν δημοπρατήθηκε για ποσό ρεκόρ –Το «χρυσό» χειρόγραφο σημείωμα του διάσημου επιστήμονα

Οι πιο απίστευτες ατάκες του Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ο αγοραστής που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει την συγκεκριμένη φωτογραφία κράτησε την ανωνυμία του. Στο φως της δημοσιότητας όμως ήρθε η ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτή.

albert einstein

O Albert Einstein

Ήταν 14 Μαρτίου 1951 και ο Αϊνστάιν είχε τα γενέθλιά του. Γινόταν 72 χρόνων και έκανε ένα πάρτι στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον.

Κάποιοι φωτογράφοι τον παρακάλεσαν για μία πόζα και τότε εκείνος σκέφτηκε κάτι αστείο. Πόζαρε βγάζοντας έξω τη γλώσσα του ενώ η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον 'Αρθουρ Σας του πρακτορείου ειδήσεων UPI.

Ο Αϊνστάιν είχε τέτοια λατρεία για αυτή τη φωτογραφία που την έβγαλε σε εννέα αντίγραφα και την χάρισε στους φίλους του.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top