Οι φλογεροί έρωτες του γυναικοκατακτητή Λάμπρου Κωνσταντάρα

Σαν σήμερα 28 Ιουνίου πέθανε ο αξέχαστος ηθοποιός με τη θυελλώδη ζωή

Αφιέρωμα ση ζωή του Λάμπρου Κωνσταντάρα από την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη

Στις στις 28 Ιουνίου του 1985 πέθανε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους γυναικοκατακτητές.

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Οι ιδιοτροπίες του Έλληνα bon viveur

Από μικρή ηλικία είχε μεγάλες επιτυχίες στο γυναίκειο φύλο και οι ερωτικές περιπέτειες που έζησε ήταν πολλές. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που στο Παρίσι το 1931, τον φώναζαν «Le beau Grec» (μτφ. «Ο όμορφος Έλληνας»).

Πηγή: Facebook "Finos Film Official"

Ο πρώτος μεγάλος έρωτας του Λάμπρου Κωνσταντάρα

Ο πρώτος μεγάλος έρωτας για τον δημοφιλή ηθοποιό ήρθε τον χειμώνα του 1940 – 1941 όπου γνωρίζει την Γιούλη Γεωργοπούλου, παίζοντας στην κωμωδία «Μία ζωή είναι αυτή» του Αλέκου Λιδωρίκη. Μέχρι εκείνη τη χρονιά όλες οι σχέσεις που είχε συνάψει ήταν εφήμερες. Η νεαρή ηθοποιός ήταν, επίσης, τρελά ερωτευμένη με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το θέατρο. Από τη μία η γερμανική κατοχή, από την άλλη η φτώχεια έφεραν τους δύο νέους πιο κοντά.

Ο ηθοποιός ήταν κατά του γάμου, των παιδιών και της οικογένειας. Η Γιούλη, όμως, σήμαινε για αυτόν κάτι διαφορετικό. Έτσι παντρεύτηκαν στις 9 Δεκεμβρίου του 1945.

Λάμπρος Κωνσταντάρας

Πηγή Φώτο: Facebook "Finos Film Official"

Όταν ο Κωνσταντάρας έστησε τη νύφη στην εκκλησία μία ώρα

Ο γάμος  ήταν επεισοδιακός, καθώς ο Κωνσταντάρας, έστησε τη νύφη στην εκκλησία για μία ώρα, γιατί άκουγε από το ραδιόφωνο τον αγώνα της ΑΕΚ. Ήταν φανατικός οπαδός. Μάλιστα, όταν έφτασε ήταν φανερά εκνευρισμένος, γιατί η αγαπημένη του ομάδα είχε χάσει.

Μετά τον γάμο ο ηθοποιός δε σταμάτησε να έχει περιπετειούλες με άλλες γυναίκες.. Η Γιούλη, έχοντας αποκτήσει ένα παιδί μαζί του, τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κωνσταντάρα, δεν ανεχόταν πια τις απιστίες του.  

Κάπως έτσι μπαίνει στη ζωή του η Άννα Καλουτά

Με την Άννα γνωρίζονταν από τον πόλεμο του ’40, όταν τον είχε συναντήσει για πρώτη φορά τραυματισμένο σε νοσοκομείο. Ο έρωτάς τους γεννήθηκε όταν έπαιζαν μαζί στον θίασο της Κοτοπούλη. Αρχικά οι καβγάδες τους ήταν τόσο έντονοι που η Κοτοπούλη τους ρωτούσε αν είναι ερωτευμένοι. Έξαλλοι και οι δύο απαντούσαν θυμωμένα... «Εγώ μ' αυτή την ψηλογαϊδούρα;» έλεγε ο Λάμπρος. «Εγώ μ' αυτόν τον άχαρο ψηλέα;» έλεγε η Καλουτά.

Όλα μεταξύ τους άλλαξαν όταν τα ερωτικά φιλιά που έδιναν στην παράσταση από ψεύτικα άρχισαν να γίνονται αληθινά. «Ωραία φιλάς» της είπε ένα βράδυ μετά την παράσταση ο Κωνσταντάρας. «Κι εσύ» του απάντησε η Καλουτά κι κάπου εκεί ένας έρωτας τρελός ξεκίνησε. Για την Άννα Καλουτά ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν ο άντρας που αγάπησε πιο πολύ στη ζωή της και ο πρώτος άντρας που δόθηκε ερωτικά.  Κάποια στιγμή έμεινε έγκυος, έχασε όμως και τα δυο αγόρια από διπλή κύηση. Ο δυνατός αυτός έρωτας, διήρκεσε από το 1949 μέχρι το 1954. 

Λάμπρος Κωνσταντάρας

Πηγή Φώτο: "Finos Film Website"

Το κορίτσι που έκανε πρόταση γάμου στον Κωνσταντάρα

Ο τρίτος μεγάλος έρωτας του γνωστού και επιτυχημένου ηθοποιού ακούει στο όνομα Χριστίνα Σύλβα Πουλοπούλου που τον λάτρεψε από την πρώτη στιγμή. Ήταν εκείνος που την έκανε πρωταγωνίστρια. Μοιράστηκαν τη ζωή τους, αλλά δεν έμειναν ποτέ μαζί. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο η Χριστίνα Σύλβα να του κάνει… πρόταση γάμου, αλλά εκείνος αρνήθηκε, αφού είχε πει πως δεν ήθελε να παντρευτεί πάλι!

Φιλιώ, η σύντροφος

Μετά από έναν αποτυχημένο πρώτο γάμο, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας σε ηλικία 58 χρονών αποφασίζει να παντρευτεί για δεύτερη φορά τη Φιλιώ Κεκάτου, μία γυναίκα 25 χρόνια μικρότερή του, με την οποία συζεί πάνω από επτά χρόνια. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1961 και παντρεύτηκαν το 1971. 'Εμειναν μαζί για 24 χρόνια, μέχρι τον θάνατό του. Εκείνος θαύμαζε στην Φιλιώ την αφοσίωση της και θεώρησε ότι είχε βρει το δικό του λιμάνι.

Λάμπρος Κωνσταντάρας

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας έφυγε από την ζωή στις 28 Ιουνίου 1985 στο «Ασκληπιείο» της Βούλας. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, εξαιτίας αλλεπάλληλων εγκεφαλικών επεισοδίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top