Λάμπρος Κωνσταντάρας: Οι ιδιοτροπίες του Έλληνα bon viveur

Σαν σήμερα έφυγε «ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα»

O Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου / βίντεο open

Σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια, στις 28 Ιουνίου του 1985, ο σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Λάμπρος Κωνσταντάρας έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή στο «Ασκληπείο» της Βούλας, έπειτα από μάχη ετών με σοβαρά από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι φλογεροί έρωτες του γυναικοκατακτητή Λάμπρου Κωνσταντάρα

Ποιος ήταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας;

Ο «Λαμπρός» ήταν βέρος Αθηναίος και μάλιστα Κολωνακιώτης με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Γεννήθηκε  στις 13 Μαρτίου του 1913.  Ήταν γιος χρυσοχόου και τα πρώτα χρόνια δούλεψε πλάι στο πατέρα του. Αφού πέρασε δύο χρόνια στη Σχολή Υπαξιωματικών του Ναυτικού στην Κέρκυρα. αποφάσισε να σπουδάσει χρυσοχόος στο Παρίσι.

Φωτογραφία: Φίνος Φιλμ

Η μοίρα όμως, είχε άλλα σχέδια για τον ίδιο. Στη Γαλλία βρέθηκε να παίζει ως κομπάρσος σε μία ταινία και στη συνέχεια σε μία θεατρική παράσταση, που σκηνοθετούσε ο σπουδαίος Γάλλος θεατράνθρωπος Λουί Ζουβέ. Όλα αυτά ήταν αρκετά για να τον πείσουν να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Οι δύο γάμοι και η αδυναμία στον γιο του 

Ο Κωνσταντάρας παντρεύτηκε για πρώτη φορά το 1945 με την ηθοποιό Γιούλη Γεωργοπούλου, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντάρα, ο οποίος του χάρισε δυο εγγόνια, την Παυλίνα και τον Λάμπρο. Ο ηθοποιός το 1971 παντρεύτηκε και για δεύτερη φορά την Φιλιώ Κεκάτου.

Γιάννης Μιχαλόπουλος: Το ατύχημα & ο πρώτος ρόλος που ήρθε σε μεγάλη ηλικία

Οι ιδιοτροπίες του μεγάλου ηθοποιού

Όσοι τον έζησαν από κοντά μιλούν για έναν άνθρωπο που του άρεσε συχνά να κάνει πλάκες, όπως άλλωστε συνήθιζε και στις ταινίες του. Είχε όμως, και πολλές ιδιοτροπίες στην καθημερινή του ζωή. Όταν είχε μία συνήθεια, δύσκολα την άλλαζε. 

Διέσχιζε τον δρόμο πάντα από το ίδιο σημείο, διάβαζε πάντα την εφημερίδα του ατσαλάκωτη, πήγαινε πάντα από τη Λεωφόρο Συγγρού και ποτέ από τη Βουλιαγμένης, έτρωγε στο ίδιο μέρος και αγόραζε πάντα παπούτσια από το ίδιο μαγαζί.

Οτιδήποτε εμπόδιζε τη σειρά του τον έκανε και έξαλλο.

Φωτογραφία: Φίνος Φιλμ

Είχε εμμονή με τα αυτοκίνητα Volkswagen. Ο ίδιος δεν οδηγούσε ποτέ, όμως μετρούσε όσα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης εταιρίας περνούσαν από δίπλα του, όπως διηγείται ο γιος του Δημήτρης:

«Μου είπε τα αυτοκίνητα που περνάνε με την μεγαλύτερη συχνότητα δίπλα σου είναι οι μέρες που έχεις μπροστά σου για να ζήσεις. Ήθελε λοιπόν, να μεγαλώνει τον αριθμό των Volkswagen για να είναι σίγουρος ότι θα ζήσει περισσότερα χρόνια. Εάν κάποιος τον ταρακούναγε την ώρα που τα μέτραγε, γινότανε καυγάς, καθώς ήταν νευρικός και φωνακλάς....».

Βασίλης Καΐλας: Δείτε πώς είναι σήμερα ο «λουστράκος» τoυ ελληνικού σινεμά

Το πλούσιο βιογραφικό του 

Ότι και να πει κανείς για την καριέρα του αείμνηστου ηθοποιού θα είναι λίγο.«Υπηρέτησε» για 40 χρόνια την υποκριτική αφήνοντας πίσω του 191 παραστάσεις θεάτρου και 78 ελληνικές ταινίες. Υπήρξε ένας μοναδικός κωμικός ηθοποιός, ο οποίος χάριζε και χαρίζει και έως σήμερα άπλετο γέλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top