Κόρινθος: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του 14χρονου

Την μήνυση υποβάλλει απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού

Ισθμός Κορίνθου

Μήνυση για τον θάνατο του 14χρονου Ευάγγελου Τσάκωνα που έπεσε στο κενό της Διώρυγας της Κορίνθου κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης, και ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου.

Τραγωδία στη Διώρυγα της Κορίνθου - Νεκρός ένας 14χρονος

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, το 14χρονο παιδί μαζί με φίλους του έπαιζαν μπάλα στην περιοχή Γαλότα της Ισθμίας και κάποια στιγμή έτρεξε να πιάσει την μπάλα με αποτέλεσμα να γλιστρήσει, να χτυπήσει το κεφάλι του στο χώμα, το οποίου υποχώρησε. Έτσι, το παιδί βρέθηκε στο κενό από ύψος 60 μέτρων περίπου και βρήκε τραγικό θάνατο.

Τι αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά

Ο κ. Σταμάτης, στη μηνυτήρια αναφορά του αναφέρει ότι στις όχθες της Διώρυγας (στα πρανή) και ειδικά σε κατοικημένες περιοχές δεν υπάρχουν μέτρα ασφάλειας, δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες, ούτε υπάρχουν ενδεικτικές προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης και προσέλευσης σε επικίνδυνη περιοχή.

Ακόμη, επισημαίνει ότι η «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε.» που διαχειρίζεται τη Διώρυγα του Ισθμού, όφειλε να έχει λάβει όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, όπως είναι η περίφραξη, η σηματοδότηση με απαγορευτικές πινακίδες, καθώς και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο για τη μη δυνατότητα προσέγγισης ανθρώπων στις άκρες της διώρυγας και από τις δύο πλευρές της.

Τέλος, με τη μηνυτήρια αναφορά του ο απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού ζητεί από την Εισαγγελία να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, συμμέτοχοι και οι εμπλεκόμενοι του συμβάντος, οι οποίοι κατά τους ισχυρισμούς του, έδρασαν από κοινού και με δόλο (κατ' άρθρα 45-49 του Ποινικού Κώδικα) και να τους αποδοθούν οι ευθύνες, όπως αυτή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια (άρθρο 302 παράγραφος 1 Ποινικού Κώδικα).
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top