Θετικός στον κορωνοϊό δημοσιογράφος περιγράφει στο star.gr την εμπειρία του

Γ. Ευσταθίου: «Ένιωθα σαν να με είχαν δείρει δέκα επαγγελματίες πυγμάχοι»

Δείτε πώς περιγράφει την εμπειρία του με τον κορωνοϊό ο γνωστός δημοσιογράφος του Star Γιάννης Ευσταθίου

Αν κάτι μας έμαθε η πανδημία είναι ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο ιός οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Ένα από τα κρούσματα που διαγνώστηκαν θετικά στον ιό είναι ο γνωστός πολιτικός συντάκτης του Star Γιάννης Ευσταθίου, ο οποίος περιέγραψε στο star.gr πώς είναι να ζεις σε ένα δωμάτιο απομονωμένος με τον ιό μέσα σου, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας.

«Αρχικά έκανα πυρετό που έφτασε έως και τους 38.4 °C σε δύο δόσεις. Τη δεύτερη φορά πήγα έκανα το μοριακό τεστ και βγήκε θετικό. Εκτός του πυρετού δεν είχα κάποιο άλλο σύμπτωμα, με εξαίρεση μία - δύο φορές που είχα έντονο μυϊκό πόνο. Ένιωθα σαν να με είχαν δείρει δέκα επαγγελματίες πυγμάχοι», είπε.

«Μόλις πήρα τα αποτελέσματα του τεστ, πήγα στο Αττικό νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκα σε περαιτέρω εξετάσεις. Μου μέτρησαν το οξυγόνο, το σάκχαρο, έκανα αιματολογικές, πνευμονολογικές, καρδιολογικές εξετάσεις. Αφού όλα βγήκαν καλά, οι γιατροί μου ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει λόγος να μείνω άλλο στο νοσοκομείο. Μου έδωσαν μία φαρμακευτική αγωγή με αντιικά φάρμακα για 7 ημέρες, την οποία ακολουθώ ικανοποιητικά και με έστειλαν σε καραντίνα σπίτι μου», σημείωσε.

Δείτε τι γίνεται όταν βήχει ένας φορέας κορωνοϊού σε σούπερ μάρκετ

Τι τρώμε στην καραντίνα

Αναφορικά με τη διατροφή που ακολουθεί κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ανάφερε ότι ακολουθεί μια διατροφή που ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα.
«Φροντίζω να ακολουθώ μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C και να καταναλώνω τροφές που δημιουργούν καλά αντισώματα. Το τζίντζερ είναι μια πάρα πολύ καλή τροφή, ο κουρκουμάς και γενικώς τα ζεστά που έχουν τζίντζερ ή κρόκο Κοζάνης, το μέλι, το λεμόνι, όλα αυτά με ανακουφίζουν. Το νιώθω εκείνη την ώρα ότι έχουν θετική  επίδραση. Και γενικά προτιμώ τις σούπες, πολλά φρούτα και λαχανικά, ενώ αποφεύγω τα γαλακτοκομικά» είπε χαρακτηριστικά.

Ινστιτούτο Παστέρ: Μειώθηκε το ποσοστό των θετικών στον κορωνοϊό τεστ


Πόσο κρατάει η καραντίνα στους ασθενείς με κορωνοϊό

Στην περίπτωσή μου, διαγνώστηκα την περασμένη Παρασκευή και θα μείνω σε καραντίνα έως τη Μ. Δευτέρα οπωσδήποτε. «Έως τότε θα πρέπει να έχω 3 ημέρες απύρετος και στη συνέχεια να υποβληθώ σε 2 τεστ ανίχνευσης του ιού, με διαφορά 3 ημερών το ένα από το άλλο. Εφόσον αποδειχθούν κι αυτά αρνητικά τότε θα θεωρηθεί ότι έχω ιαθεί και θα επιστρέψω στα καθήκοντά μου» σημείωσε.

Κορωνοϊός: Πότε πρέπει να φοράμε μάσκα

Η καραντίνα με έναν ασθενή στο σπίτι

«Είναι ίσως πιο δύσκολο για τους άλλους να συμβιώνουν ως οικογένεια με κάποιον που έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό, από ότι είναι ενδεχομένως για τον ίδιο. Όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας η οικογένειά μου, μου συμπαραστέκεται. Βρίσκομαι σε ένα δωμάτιο με τηλεόραση για να παρακολουθώ τις ειδήσεις ή να ακούω μουσική. Υπάρχει μία συνεχής φροντίδα και περιποίηση, ενώ τα μέτρα προφύλαξης γάντια, απολυμαντικά, αντισηπτικά δεν σταμάτησαν ποτέ να λαμβάνονται στο σπίτι», ανέφερε.

Έλληνας συγκινεί την Τουρκία: Έγινε δότης Τούρκου πολίτη εν μέσω κορωνοϊού

Ανακοινώνοντας δημόσια ότι νοσεί από τον κορωνοϊό

Από την πρώτη στιγμή ο κ. Ευσταθίου δημοσιοποίησε το γεγονός ότι ανιχνεύθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Όπως είπε στο star.gr ο κόσμος αντέδρασε πάρα πολύ θετικά, ενώ ο ίδιος προχώρησε σε αυτή την κίνηση για τρεις λόγους. 
«Πρώτον γιατί δε θα ήθελα να δημοσιοποιηθεί κάτι από αλλού και να μην προέρχεται από εμένα.

Δεύτερον γιατί ήθελα να στείλω ένα θετικό μήνυμα ότι το να προσβληθείς από κορωνοϊό δεν είναι το τέλος του κόσμου, η ζωή είναι εδώ μπροστά μας, συνεχίζεται. Όλοι μαζί, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση αν προσπαθήσουμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Τέλος, γιατί  θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τις θετικές πλευρές του ιού. Θα μου πείτε όταν υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν τέτοιες; Βέβαια, υπάρχουν. Ξαφνικά βλέπουμε μια Αθήνα χωρίς ατμοσφαιρικούς ρύπους, ηχορύπανση, κυκλοφοριακό, όπου επιστρέφει η φύση στην πόλη. Ακόμη και στην Ιταλία η οποία πραγματικά στενάζει χειρότερα από την Ελλάδα, μαθαίνουμε πλέον ότι τα νερά στη Βενετία ξαναέγιναν γαλανά», είπε.

Με αυτό το post επέλεξε να γνωστοποιήσει ότι νοσεί στον κορωνοϊό ο κ. Ευσταθίου
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top