Ινστιτούτο Παστέρ: Μειώθηκε το ποσοστό των θετικών στον κορωνοϊό τεστ

Αναξιόπιστα τα γρήγορα τεστ ανίχνευσης του ιού

Στην πρώτη γραμμή «μάχης» έναντι της θανατηφόρας πανδημίας βρίσκεται το Ινστιτούτο Παστέρ, το οποίο αποτελεί ένα από τα τρία Εθνικά Κέντρα Αναφοράς για τον κορωνοϊό, λειτουργώντας επτά ημέρες την εβδομάδα, επί 20 ώρες την ημέρα, και εξετάζοντας χιλιάδες τεστ ελέγχου.

Κορωνοϊός: Τι είναι το τεστ αντισωμάτων- Αμφίβολη η αξιοπιστία του

Η κ. Μαρία Ευαγγελίδου από το Ελληνικό ινστιτούτο Παστέρ και διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, βρέθηκε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star και μίλησε μεταξύ άλλων για τη δράση του ινστιτούτου απέναντι στον κορωνοϊό, καθώς και το πόσο αξιόπιστα ή όχι είναι τα γρήγορα τεστ διάγνωσης για τα οποία γίνεται μεγάλη αναφορά τις τελευταίες ημέρες.

Κορωνοϊός: Έτσι γίνεται το τεστ κατ’ οίκον

Όπως ανέφερε η κ. Ευαγγελίδου, καθημερινά στο Ινστιτούτο Παστέρ ελέγχονται καθημερινά περίπου 250 – 550 δείγματα και το ευτύχημα είναι ότι τις τελευταίες ημέρες το ποσοστό των θετικών στον κορωνοϊό τεστ έχει μειωθεί στο 6 – 7%, συγκριτικά με το 13% που καταγράφηκαν μέχρι και τέλος Μαρτίου.

Τι συμβαίνει με τα γρήγορα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Ευαγγελίδου, σε ότι αφορά τα γρήγορα τεστ μοριακών μεθόδων, η Ελλάδα δεν έχει ακόμα εμπειρία, καθώς δεν είναι διαθέσιμα στη χώρα μας.

Όσον, όμως, αφορά τα τεστ που σχετίζονται με την ανίχνευση αντισωμάτων και αντιγόνων του ιού, αυτά καλό θα ήταν να μην είναι πρώτα στις προτιμήσεις του κόσμου, καθώς έχουν χαμηλή ευαισθησία και υπάρχουν φόβοι ψευδών αποτελεσμάτων, καθώς πολλά ανιχνεύονται ως αρνητικά ενώ δεν είναι.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top