Κορωνοϊός: Έτσι γίνεται το τεστ κατ’ οίκον

Φωτογραφίες από τη διαδικασία

Τεστ κορωνοϊός

Η μάχη κατά του κορωνοϊού είναι συνεχής και χωρίς εφησυχασμούς. Σε αυτόν παίρνουν μέρος και οι ιδιωτικές Κινητές Μονάδες Υγείας, οι οποίες πραγματοποιούν κατ’ οίκον τεστ σε πιθανά κρούσματα του ιού. 

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές της χώρας έχουν πληγεί περισσότερο

Έτσι και σήμερα, από νωρίς το πρωί, υπάλληλοι ιδιωτικού μικροβιολογικού εργαστηρίου, που δεν έχουν σχέση με το Ινστιτούτο Παστέρ πραγματοποίησαν δειγματοληψίες από ύποπτα κρούσματα, φορώντας την ειδική στολή και παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Τη διαδικασία κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό ο φωτογράφος του πρακτορείου Intimenews, Γιάννης Λιάκος.
Υπενθυμίζεται πως με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υγείας, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν σύντομα κατ’ οίκον επισκέψεις για τη διεξαγωγή τεστ για τον κορωνοϊό από 500 ειδικές μονάδες, με κονδύλι περίπου 11 εκατ. ευρώ από τον κρατικό φορέα του ΕΟΔΥ.

Πρόβλεψη σοκ: 151.680 νεκροί από κορωνοϊό στην Ευρώπη

Οι μονάδες αυτές, θα πηγαίνουν στα σπίτια ύποπτων κρουσμάτων και θα παίρνουν δείγματα βιολογικού υλικού. Η διαδικασία αυτή, από πολλούς επιστήμονες χαρακτηρίζεται «κλειδί» στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην επόμενη φάση, όταν δηλαδή θα αρχίσουν να αίρονται τα περιοριστικά μέτρα. 

Οι 500 αυτές ομάδες θα προσληφθεί προσωπικό με τρίμηνες συμβάσεις και δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων αυτών για άλλο ένα τρίμηνο. 

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η λήψη γενετικού υλικού γίνεται με πλαστικό στυλεό με άκρο, κατά προτίμηση από πολυεστέρα ή dacron, και εφόσον αυτός δεν είναι διαθέσιμος, με πλαστικό βαμβακοφόρο στυλεό. 

Πώς φροντίζουμε ασθενή με κορωνοϊό στο σπίτι;

Το επίχρισμα λαμβάνεται με τη βοήθεια γλωσσοπιέστρου από το ανώτερο ή το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα, κυρίως από τις ρινικές κοιλότητες ή τον φάρυγγα. Μετά τη δειγματοληψία ο στυλεός τοποθετείται σε ειδικό σωληνάριο, το οποίο σφραγίζεται και πάνω του τοποθετείται ετικέτα με τα στοιχεία του ασθενούς. Εν συνεχεία αποστέλλεται προς έλεγχο στο εργαστήριο.

Ο χρόνος έκδοσης των αποτελεσμάτων παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση. Στην καλύτερη περίπτωση το αποτέλεσμα μπορεί να βγει σε 5-6 ώρες, ενώ δεν αποκλείεται να υπερβεί και τις 7 ώρες.

Κορωνοϊός: «Πλησιάζουμε στην παρασκευή εμβολίου»

Στη συνέχεια, μετά τη δειγματοληψία ακολουθεί η προσεκτική αποθήκευση του δείγματος σε ειδικό σωληνάριο.

Κατά την αποχώρηση του συνεργείου ελέγχου από το σπίτι, η ιατρική ποδιά αφαιρείται, καθώς και ό,τι χρησιμοποιήθηκε κατά τη δειγματοληψία και απορρίπτεται σε ειδική σακούλα για ιατρικά απορρίμματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top