Πρόβλεψη σοκ: 151.680 νεκροί από κορωνοϊό στην Ευρώπη

Οι 66.000 στη Βρετανία

Σοκ προκαλεί εκτίμηση έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον για τον αριθμό των νεκρών από την πανδημία κορωνοϊού στην Ευρώπη. 

Ανεξέλεγκτη η πανδημία στις ΗΠΑ: Σχεδόν 2.000 νεκροί σε μια μέρα

Οι αριθμοί προκαλούν ανατριχίλα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών, εκτιμάται ότι στην Ευρώπη θα χάσουν τη ζωή τους 151.680 άνθρωποι με τη Βρετανία να πληρώνει τον πιο βαρύ φόρο, με 66.000 νεκρούς.

Όσον αφορά στις ΗΠΑ, προβλέπεται ότι θα χάσουν τη ζωή τους 81.766 άνθρωποι. 

Κορωνοϊός: «Πλησιάζουμε στην παρασκευή εμβολίου»

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου IHME του Πανεπιστημίου της Ουάσινκτον Dr Christopher Murray δήλωσε ότι με βάση το μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιούν και τα στοιχεία από κάθε χώρα οι νεκροί στις ΗΠΑ μπορεί να είναι και περισσότεροι.

Ιταλία: Μείωση ρεκόρ των νέων κρουσμάτων από τον κορωνοϊό

Αυτό που μετρούν επίσης είναι και η διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ σε κάθε χώρα.

Μπόρις Τζόνσον: Η επίσημη ανακοίνωση για την πορεία υγείας του

«Ο αριθμός των νεκρών σε πολλές χώρες αυξάνεται καθώς η ζήτηση σε νοσοκομειακές κλίνες είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, στην κορύφωση της καμπύλης σε ζήτηση κλινών στην Βρετανία θα φτάσει τις 102.794, ενώ διαθέσιμα είναι μόλις 17.765. Η ζήτηση για κλίνες ΜΕΘ θα είναι 24.544 με διαθέσιμες μόλις 744 και η ζήτηση για αναπνευστήρες θα είναι 20,862 με στοιχεία για το πόσοι είναι διαθέσιμοι να μην υπάρχουν».

Κορωνοϊός: Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στη Βρετανία - 854 νεκροί σε 24 ώρες

Ήδη, σύμφωνα με την έρευνα, η Βρετανία μετράει 5.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό που είναι σαφώς λιγότεροι από την Ισπανία, την Ιταλία και την Γαλλία, αλλά, όπως διευκρινίζεται, η καμπύλη της επιδημίας στην Βρετανία δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωσή της σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top