Μπόρις Τζόνσον: Η επίσημη ανακοίνωση για την πορεία υγείας του

«Λαμβάνει κανονική θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς υποβοήθηση»

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε για την πορεία της υγείας λόγω κορωνοϊού του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, η Ντάουνινγκ Στριτ κατά την καθημερινή ενημέρωση, επισημαίνοντας ότι δεν έχει πνευμονία, η κατάσταση της υγείας του ήταν «σταθερή» κατά τη διάρκεια της νύχτας και παραμένει σε καλή διάθεση. 

Παραμένει στην εντατική ο Τζόνσον: «Δεν είναι με αναπνευστήρα»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Λαμβάνει κανονική θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς υποβοήθηση. Δεν χρειάστηκε μηχανικό αναπνευστήρα ούτε μη επεμβατική αναπνευστική υποστήριξη».

Κορωνοϊός: Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στη Βρετανία - 854 νεκροί σε 24 ώρες

Επιπλέον, δόθηκε απάντηση για το ενδεχόμενο που αρρωστήσει και ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος αναπληρώνει τον πρωθυπουργό στα καθήκοντά του. Στην περίπτωση αυτή θα αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ, όπως προβλέπεται για τις αντικαταστάσεις των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Αγωνία για τον Μπόρις Τζόνσον: Πώς κατέληξε στην Εντατική

Διευκρινήσεις για τις αρμοδιότητες του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ

Στην επίσημη ανακοίνωση, διευκρινίστηκε ακόμη ότι ο Ράαμπ δεν έχει την εξουσία να απολύει ούτε να προσλαμβάνει στην κυβέρνηση, όσο αναπληρώνει τον πρωθυπουργό και ότι, εάν απαιτούνταν σύσκεψη του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας εν απουσία του πρωθυπουργού, επικεφαλής θα ήταν ο Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος θα είχε τις εξουσίες για να απαντήσει σε στρατιωτική απειλή (εάν συνέτρεχαν όλοι αυτοί οι λόγοι).

Κορωνοϊός: Κι άλλος Βρετανός υπουργός σε κατ’οίκον περιορισμό

Πότε θα αρθεί το lockdown στη Βρετανία

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα τερματισμού σύντομα του καθολικού lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, η Ντάουνινγκ Στριτ απάντησε ότι αυτή δεν είναι η στιγμή για να επικεντρωθεί η κυβέρνηση σε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξεκαθάρισε το ενδεχόμενο μιας παράτασης, με την πρώτη επανεξέταση των μέτρων για να προβλέπεται στις 16 Απριλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top