Αγωνία για τον Μπόρις Τζόνσον: Πώς κατέληξε στην Εντατική

Πληροφορίες ότι νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου St. Thomas νοσηλεύεται από χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βρετανός πρωθυπουργός εισήχθη στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής, όμως χθες η υγεία του επιδεινώθηκε σημαντικά και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου φέρεται να νοσηλεύεται διασωληνωμένος. 

Μπόρις Τζόνσον: Πώς έφτασε στην εντατική

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος ηγέτης παγκοσμίως, ο οποίος ανακοίνωσε ότι νοσεί από κορωνοϊό.

Νοσηλεύεται ο Τζόνσον: «Ο γιατρός με προέτρεψε να πάω στο νοσοκομείο...»

Από τις 27 Μαρτίου που εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα, ο ίδιος βρισκόταν σε απομόνωση στην πρωθυπουργική κατοικία, ενώ συμπτώματα εμφάνισε και η έγκυος σύντροφός του.

Ο ίδιος δεν ήθελε να δείξει αδυναμία και υπερέβη τις δυνάμεις του, με αποτέλεσμα ο κορωνοϊός να γίνει αμείλικτος. 

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον- Βρετανικά ΜΜΕ: Λαμβάνει οξυγόνο

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Μπόρις Τζόνσον είχε τις αισθήσεις του όταν μπήκε στην εντατική, αλλά εμφάνισε δύσπνοια και οι γιατροί του χορήγησαν τέσσερα λίτρα οξυγόνου με μάσκα. 

Ιστορικό διάγγελμα Βασίλισσας Ελισάβετ: «Μαζί θα νικήσουμε τη νόσο!»

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε αρνηθεί να πάρει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, υποτιμώντας την κατάσταση και υποστηρίζοντας τη θεωρία της ανοσίας της αγέλης. Όλα αυτά βέβαια μέχρι που νόσησαν από Covid-19 τρία στελέχη της κυβέρνησής του και κατόπιν ο ίδιος και η σύντροφός του. 

Ερευνητες μάλιστα του Imperial College London στα μέσα Μαρτίου εκτίμησαν πως περίπου 250.000 άνθρωποι στη Βρετανία θα πεθάνουν, αν δεν γινόταν προσπάθεια για ανακοπή της διασποράς του ιού, κάτι που θορύβησε αρκετά τον πρωθυπουργό, με αποτέλεσμα να λάβει πιο αυστηρά μέτρα.

Η κατάσταση δε στη Βρετανία είναι δραματική. Μέχρι στιγμής μετρά πάνω από 5.000 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 51.000. Κάθε μέρα μάλιστα χάνουν τη ζωή τους σχεδόν 700 άνθρωποι. 

Με συμπτώματα κορωνοϊού και η έγκυος σύντροφος του Μπόρις Τζόνσον

Χρέη πρωθυπουργού έχει αναλάβει ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ για όσο διάστημα  ο Μπόρις Τζόνσον παραμείνει στο νοσοκομείο. 

Την Κυριακή ήταν χλωμός και ανέπνεε με δυσκολία

Την Κυριακή, οι υπουργοί της κυβέρνησής του και οι συνεργάτες του, κατάλαβαν πως η κατάσταση της υγείας του ήταν σοβαρή. 

Ήταν η 10η μέρα απομόνωσης του Μπόρις Τζόνσον, αλλά ο πυρετός δεν έλεγε να πέσει. Στις 10:00 το πρωί, ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε τηλεδιάσκεψη με υπουργούς του, ήταν χλωμός και δυσκολευόταν να αναπνεύσει ενώ μιλούσε.

Σύμφωνα με την Daily Mail, «ο Μπόρις Τζονσον  ήθελε να μιμηθεί τον ήρωά του, Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος είχε πάθει πνευμονία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο. Όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και για ακόμη έναν λόγο. Όπως δήλωσε πηγή “μην υποτιμάτε τη μάτσο φύση που πολιτικού κατεστημένου στο Γουέστμινστερ”. Ο Μπόρις δε θα ήθελε να δείξει αδύναμος».

Οι ευχές του πολιτικού κόσμου

Όλος ο πολιτικός κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα στο νοσοκομείο St. Thomas, ενώ πάρα πολύ ήταν εκείνοι που έσπευσαν να στείλουν μηνύματα συμπαράστασης στον Βρετανό πρωθυπουργό και ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Ο νέος ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ έγραψε στο Twitter: «Τρομερά άσχημα νέα. Οι σκέψης όλης της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σε αυτές τις απίστευτα δύσκολες στιγμές».

Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν η πρώτη υπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, πολιτικοί φίλοι αλλά και αντίπαλοι, όπως τα μέλη του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου των Εργατικών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε την υποστήριξη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση. 

«Όλη μου η στήριξη στον Μπόρις Τζόνσον, την οικογένειά του και τον βρετανικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε ο Μακρόν με tweet του.  «Του εύχομαι να ξεπεράσει γρήγορα αυτή την ταλαιπωρία».  

«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου βρίσκονται με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του καθώς συνεχίζει να λαμβάνει φροντίδα στο νοσοκομείο», δήλωσε με tweet της η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. «Αυτός ο φρικτός ιός δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι μπορεί να μολυνθούν. Όλοι μπορεί να τον μεταδώσουν», τόνισε.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους εξέφρασε τις «εγκάρδιες ευχές του» για ταχεία ανάρρωση στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Σκέφτομαι τον φίλο μου Μπόρις Τζόνσον απόψε και του στέλνω τις δικές μου εγκάρδιες ευχές και αυτές του ΠΟΥ καθώς μάχεται με τον κορωνοϊό», ανέφερε ο επικεφαλής του οργανισμού του ΟΗΕ μέσω Twitter. Πρόσθεσε πως είναι σίγουρος ότι το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας και το αφοσιωμένο προσωπικό του θα προσφέρουν εξαίρετη φροντίδα στον επικεφαλής της κυβέρνησης.

Τις ευχές της για «άμεση και πλήρη ανάρρωση» εξέφρασε επίσης στον Τζόνσον η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Σκέφτομαι τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του απόψε. Του εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση», ανέφερε μέσω Twitter.

Τέλος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξή του στον «φίλο» του Μπόρις Τζόνσον και πρόσθεσε πως οι Αμερικανοί προσεύχονται γι’ αυτόν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top