Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον- Βρετανικά ΜΜΕ: Λαμβάνει οξυγόνο

Η Downing Street υπογραμμίζει πως εισήχθη για προληπτικές εξετάσεις

Δείτε τι είπε στο ιστορικό διάγγελμά της η βασίλισσα Ελισάβετ λόγω της πανδημίας στη Βρετανία

Στο νοσοκομείο  St. Thomas στο Γουεστμίνστερ μεταφέρθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, στις 8 χθες το βράδυ, κατόπιν συμβουλής του γιατρού του, καθώς επιμένουν τα συμπτώματα του κορωνοϊού. Παρόλο που η Downing Street υπογραμμίζει πως ο Βρετανός Πρωθυπουργός εισήχθη στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις, πιστεύεται ότι έχει υποβληθεί σε θεραπεία οξυγόνου, όπως μεταδίδουν οι Times του Λονδίνου και η Daily Mail.

Ο Μπόρις Τζόνσον εδώ και δέκα ημέρες βρισκόταν εντός της οικίας του, καθώς έχει βρεθεί θετικός στον ιό, όμως τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, με αποτέλεσμα χθες να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, όπου θα παρακολουθηθεί από τους γιατρούς.

«Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ιστορικό διάγγελμα Βασίλισσας Ελισάβετ: «Μαζί θα νικήσουμε τη νόσο!»

«Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό», προσθέτει.

Ο Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τραμπ: Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «σίγουρος» ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, θα αναρρώσει μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός», τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των Συντηρητικών.

Βρετανία: 621 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό

Την ίδια ώρα, η Βρετανία συνεχίζει να μετρά θύματα, καθώς το προηγούμενο 24ωρο άλλοι 621 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Ανάμεσα στους νεκρούς από κορωνοϊό ήταν και ένα 5χρονο αγοράκι. Συνολικά τα θύματα στη Βρετανία έφτασαν τα 4.934.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top