Έλληνας συγκινεί την Τουρκία: Έγινε δότης Τούρκου πολίτη εν μέσω κορωνοϊού

Πρωτοσέλιδο σε τουρκική εφημερίδα η πράξη αλληλεγγύης

Χέρια που σχηματίζουν καρδιά

Μια ευχάριστη είδηση σχετικά με τη σχέση Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκεται σε πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ και αναφέρεται σε έναν Έλληνα που έγινε δότης προκειμένου να βοηθήσει έναν Τούρκο συνάνθρωπό του, «αψηφώντας» τα κλειστά σύνορα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν εθελοντικές αιμοδοσίες από τις 3 Απριλίου!

Όπως μετέδωσε η Άννα Ανδρέου από την Κωνσταντινούπολη, το πρωτοσέλιδο της Χουριέτ με τίτλο «Οι ωραίοι άνθρωποι από τις δύο όχθες», με ανταπόκριση του Γιώργου Κιρπάκι από Αθήνα, αναφέρεται στον νεαρό Ανδρέα από την Κρήτη ο οποίος θα γίνει δότης μυελού των οστών, προκειμένου ώστε να βοηθήσει έναν νεαρό από τα Άδανα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22-24 Απριλίου.

Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet στο οποίο αναφέρεται η πράξη αλληλεγγύης του Έλληνα προς τον Τούρκο συνάνθρωπό του.

Η ανθρωπιά δεν υπολογίζει έθνη και πανδημία

Η εφημερίδα σε εσωτερική σελίδα της για το ίδιο θέμα έχει τίτλο «Χείρα φιλίας από την Κρήτη στα Άδανα» και αναφέρει ότι «Ενώ η παγκόσμια κοινότητα δίνει αγώνα κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, μια είδηση που έρχεται από τη γείτονα συγκίνησε», προσθέτοντας ότι την ανακοίνωση έκανε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανέφερε ότι «Ένας νέος στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου έγινε δότης μυελού των οστών ενός νέου που ζει στην Τουρκία».

Η Χουριέτ, μάλιστα, σχολιάζει ότι εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού που έχει παραλύσει όλη τη διεθνή κοινότητα ξεπεράστηκαν τα σύνορα που έκλεισαν και υπήρξε μια ωραία εξέλιξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία χάρισε σε όλους ελπίδα. 

«Ενώ οι δότες οργάνων έχουν μειωθεί αυτή την περίοδο, έγινε γνωστό ότι ένας Έλληνας νέος θα γίνει δότης σε ένα νέο στην Τουρκία που περιμένει μεταμόσχευση μυελού των οστών», υπογραμμίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top