Σε καραντίνα μία ακόμα δομή προσφύγων: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού

Σε αποκλεισμό για 14 μέρες

Δείτε την κατάσταση που επικρατεί στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα

Μετά τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα, σε καραντίνα για 14 μέρες τέθηκε από σήμερα και η παλαιά δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα, μετά από τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού

Γιος 52χρονου που πέθανε στο Αττικό: «Ήταν υγιέστατος και τον πήρε ο ιός»

Ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρει πως η απόφαση ελήφθη, καθώς φιλοξενούμενος στη δομή βρέθηκε θετικός στον ιό.

Πρόκειται για έναν 53χρονο άνδρα αφγανικής καταγωγής, ο οποίος διαμένει με την οικογένειά του σε οικίσκο εντός της δομής. 

Κορωνοϊός: Τα τρία τέταρτα των νεκρών στην Ευρώπη – Ξεπέρασαν τις 45.000

Ο άνδρας έχει υποκείμενο νόσημα και χθες το απόγευμα προσήλθε στο ιατρείο της δομής φιλοξενίας με συμπτώματα κορωνοϊού.
Ιατρικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που λειτουργεί καθημερινά εκεί τον εξέτασε και αποφασίσθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί αμέσως σε γενικό νοσοκομείο της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε, μετά από εργαστηριακό έλεγχο ότι έχει νοσήσει από Covid-19.

Ο ασθενής βρίσκεται υπό πλήρη ιατρική παρακολούθηση, ενώ η οικογένειά του έχει τεθεί σε περιορισμό εντός του οικίσκου της δομής. Η ιχνηλάτηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στους 68 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - 60 νέα κρούσματα

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, για το διάστημα των 14 ημερών του πλήρους υγειονομικού αποκλεισμού, απαγορεύεται ρητά η είσοδος στη δομή και η έξοδος.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχύσει της παρουσία της στην περίμετρο του χώρου φιλοξενίας.

Κορωνοϊος: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα–Βρέθηκαν 20 κρούσματα

Στη δομή βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ ο ΕΟΔΥ ενισχύει την παρουσία του στον χώρο με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό. 

Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων στη δομή, σε θέματα σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης.

Γυναίκα γέννησε στο «Αλεξάνδρα» και στη συνέχεια διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Οι φιλοξενούμενοι στην «παλαιά δομή της Μαλακάσας», διαμένουν σε χώρο ο οποίος είναι πλήρως απομονωμένος και διαχωρισμένος από τη «νέα κλειστή δομή» η οποία λειτούργησε στις 15 Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top