Κορωνοϊός: Τα τρία τέταρτα των νεκρών στην Ευρώπη – Ξεπέρασαν τις 45.000

Δραματικά τα στοιχεία για τη Γηραιά Ήπειρο

Τα τρία τέταρτα των νεκρών παγκοσμίως από τον κορωνοϊό θρηνεί η Ευρώπη, που βρίσκεται στο επίκεντρο της φονικής πανδημίας.

Κορωνοϊός: «Μου έστειλε μήνυμα ότι δεν μπορεί να μιλήσει και μετά κατέληξε»

Σύμφωνα με απολογισμό που κατάρτησε το Γαλλικό Πρακτορείο, βάσει επίσημων πηγών, ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην Ευρώπη. Από αυτούς το 85% είναι στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Χθες, ένα αγοράκι μόλις πέντε ετών άφησε την τελευταία του πνοή χτυπημένο από τη νόσο Covid-19 κι έγινε το νεότερο θύμα του ιού στην Ευρώπη. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μαγνητοσκοπημένο την Κυριακή το έκτακτο διάγγελμά της

Η Ιταλία μετρά πάνω από 15.000 θανάτους και είναι η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο. Η Ισπανία μετρά 11.744 νεκρούς, η Γαλλία έχει 7.560 θανάτους στο έδαφός της και η Βρετανία 4.313.

Θλίψη στη Βρετανία: Νεκρό ένα 5χρονο αγόρι από κορωνοϊό

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από την έναρξη της πανδημίας, περισσότερο από ένα εκατομμύριο κρούσματα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Από αυτά, τα περισσότερα από τα μισά είναι στην Ευρώπη.

Στους 68 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - 60 νέα κρούσματα

Μάλιστα από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε και εμφανίστηκε στην Κίνα, έχει σκοτώσει πάνω από 60.000 ανθρώπους.

Κορωνοϊός: Τελικά οι μάσκες μπορούν να εμποδίσουν την πανδημία;

Πάντως, όπως διευκρινίζεται, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά τον πραγματικό αριθμό των μολύνσεων, καθώς δεν γίνονται διαγνωστικά τεστ σε όλες τις περιπτώσεις, παρά μόνο σε αυτές που χρήζουν νοσηλείας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top