Βασίλισσα Ελισάβετ: Μαγνητοσκοπημένο την Κυριακή το έκτακτο διάγγελμά της

Το πέμπτο στα 68 χρόνια της βασιλείας της 

Μαγνητοσκοπημένο θα είναι το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ στους υπηκόους της που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά το βράδυ της Κυριακής.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στενός συνεργάτης της βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό!

Η βασίλισσα Ελισάβετ προχωρά στο μήνυμα αυτό προκειμένου να αναπτερώσει το ηθικό και να συσπειρώσει τους Βρετανούς πολίτες απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού. Η παρέμβαση της έρχεται τη στιγμή που η χώρα καταγράφει ρεκόρ θανάτων σε μία ημέρα, με 708 νεκρούς.

Θα είναι ένα από τα ελάχιστα διαγγέλματα που έχει κάνει η Βασίλισσας Ελισάβετ σε περιόδους κρίσης της χώρας, όπως κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ή μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας -πέρα από τα καθιερωμένα μηνύματα προς τον βρετανικό λαό τα Χριστούγεννα- όπου αναμένεται να τονίσει ότι «μαζί θα καταπολεμήσουμε την πανδημία».

Η 93χρονη μονάρχης, μαγνητοσκόπησε το διάγγελμα από το παλάτι του Ουίνδσορ, όπου βρίσκεται σε απομόνωση, μαζί με τον δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο, από τις 19 Μαρτίου. Αναμένεται να μεταφέρει τα μηνύματα του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, και του δούκα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ, και να εξυμνήσει τη δουλειά των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Bασίλισσα Ελισάβετ: Διάγγελμα μετά από 18 χρόνια για τον κορωνοϊό

Η τελευταία φορά που η Βασίλισσα απευθύνθηκε εκτάκτως στον λαό ήταν το 2012, με αφορμή τα 60 χρόνια στο θρόνο, ενώ 10 χρόνια νωρίτερα είχε απευθυνθεί στους Βρετανούς μετά τον θάνατο της βασιλομήτορος. Τα έκτακτα αυτά διαγγέλματα είναι μόλις 5 στα 68 χρόνια της βασιλείας της!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top