Bασίλισσα Ελισάβετ: Διάγγελμα μετά από 18 χρόνια για τον κορωνοϊό

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά στα 68 χρόνια που είναι βασίλισσα

Τηλεοπτικό διάγγελμα πρόκειται να απευθύνει στον βρετανικό λαό σχετικά με την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία τις τελευταίες μέρες βρίσκεται απομονωμένη στο Κάστρο του Γουίνδσορ μαζί με τον σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά στα 68 χρόνια που η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στην εξουσία να απευθύνει διάγγελμα. Η τελευταία φορά ήταν το 2002, όταν πέθανε η βασιλομήτωρ και η προτελευταία το 1997 όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Βασίλισσα Ελισάβετ για κορωνοϊό: Είμαστε σε μια περίοδο αβεβαιότητας

Η 93χρονη μονάρχης έχει συνομιλήσει με τη βρετανική κυβέρνηση, ενώ το παλάτι περίμενε τη στιγμή κορύφωσης της πανδημίας για να στείλει το ανάλογο μήνυμα.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε γράψει ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τον βρετανικό έθνος, καλώντας τους να δείξουν υπευθυνότητα ως πολίτες στην κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία του ιού.

Οι Sunday Times ανέφεραν ότι το τηλεοπτικό διάγγελμα θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.    

«Υπάρχει ένα ερώτημα για το πότε, όχι για το αν», ανέφερε πηγή από το παλάτι στους The Sunday Times προσθέτοντας πως η αξία ενός διαγγέλματος από τη βασίλισσα είναι ακριβώς ότι είναι τόσο σπάνιο οπότε πρέπει να βρεθεί ο καταλληλότερος χρόνος για να το κάνει.

«Η βασίλισσα θέλει να το κάνει σωστά», αναφέρει. Η βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνεργάζεται με την κυβέρνηση για το χρονοδιάγραμμα.

Ακολουθώντας με τις κυβερνητικές προτροπές η βασίλισσα περιορίζεται κατ' οίκον και μαθαίνει να χρησιμοποιεί το FaceTime και το Skype, να ώστε να λαμβάνει κυβερνητικές ενημερώσεις και ενημερώσεις από ιατρικούς εμπειρογνώμονες στο iPad της. Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Sunday Times η βασίλισσα Ελισάβετ θα χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες για να πάρει μέρος σε τηλεδιασκέψεις με μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, εθελοντές και οργανώσεις όπου εργάζονται στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top