Γιος 52χρονου που πέθανε στο Αττικό: «Ήταν υγιέστατος και τον πήρε ο ιός»

«Είναι πολύ ύπουλος» λένε οι επιστήμονες

Μπορεί πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό να είναι οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα, όμως ο ιός δε φαίνεται να κάνει διακρίσεις και «χτυπά» και υγιείς ανθρώπους. Απόδειξη ο θάνατος του 52χρονου στο Αττικόν, ο οποίος δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, κι όμως έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, νικημένος από τη νόσο Covid-19.

Κορωνοϊός: «Μου έστειλε μήνυμα ότι δεν μπορεί να μιλήσει και μετά κατέληξε»

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο 25χρονος γιος του, ο οποίος μίλησε για τον χαμό του πατέρα του. 

Όπως είπε στην εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο», ο πατέρας του πριν από 15 μέρες άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα, όπως πυρετό, βήχα και εξάντληση.

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου

Μέσα σε λίγα 24ώρα η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αττικόν, όπου νοσηλεύτηκε για δώδεκα μέρες. Ο οργανισμός του όμως δεν άντεξε. 

«Είμαι καλύτερα εγώ. Αλλά δεν ξέρετε… είναι ψυχολογικό το θέμα τώρα. Πολύ δύσκολα. Ο πατέρας μου δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Ήταν υγιέστατος και έφυγε… τον πήρε ο ιός», είπε ο γιος του 52χρονου μέσα από το νοσοκομείο.

Θέλησε μάλιστα να στείλει ένα μήνυμα σε εκείνους που δεν υπακούν στα μέτρα και αρνούνται να μείνουν στο σπίτι τους.

Στους 68 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - 60 νέα κρούσματα

«Τον πήρε ο ιός. Δυστυχώς ο κορωνοϊός, αυτό δεν μπορεί να καταλάβει ο κόσμος, χτυπάει και ανθρώπους που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα, όπως κι εμένα. Δέκα ημέρες είχα 39 πυρετό και τώρα είμαι μιάμιση εβδομάδα μέσα στο νοσοκομείο. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν πρέπει να βγαίνει έξω. Δηλαδή πόσο μυαλό θέλει ο κόσμος να το δει παραπάνω. Πρέπει να χάσουν τους πατεράδες και τις μανάδες τους για να το καταλάβουν;», αναρωτήθηκε.

Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα του, περιγράφοντας ότι είπε στο παιδί της ότι ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή μέσα από βιντεοκλήση. 

«Τον ενημέρωσα με βιντεοκλήση, γιατί δεν μπορώ να πάω, ότι ο μπαμπάς του έφυγε» είπε.

Κορωνοϊός: Τελικά οι μάσκες μπορούν να εμποδίσουν την πανδημία;

Μιλώντας για τον πρώην σύζυγό της ανέφερε ότι ήταν υγιέστατος, ενώ έκανε λόγο για ένα αξιόλογο άτομο, πολύ αγαπητό.

«Όταν νόσησε με κορονοϊό, είχε πυρετό, καθώς είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα. Μίλησε με τον ΕΟΔΥ και τον παρέπεμψαν για εξετάσεις», είπε και πρόσθεσε:

«Πήγε έκανε το τεστ, έγινε Δευτέρα, Τετάρτη βγήκε η απάντηση. Του είπαν να καλέσει το ασθενοφόρο και να πάει στο νοσοκομείο. Και πήγε το ασθενοφόρο και τον πήρε, είχε 39 πυρετό. Ωστόσο ήταν άτυχος, καθώς δεν άντεξε τις επιπλοκές του κορωνοϊού».

Γιαμμαρέλος: «Ο κορωνοϊός είναι ύπουλος»

Αναφερόμενος στον θάνατο του 52χρονου, ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν», Ε. Γιαμμαρέλος είπε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ύπουλο ιό. 

Ισπανία: 809 θάνατοι σε μια μέρα – Μικρή πτώση στον αριθμό των νεκρών

«Είμαστε ακόμα, από επιστημονικής πλευρά στο επίπεδο που μαθαίνουμε αυτό το καινούριο νόσημα», είπε στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως η ιατρική κοινότητα προσπαθεί να ανταποκριθεί ως εκ τούτου στις γνώσεις που διαθέτει.

Ερωτηθείς κατά πόσο μπορούσαν οι γιατροί να προβλέψουν ότι ο 52χρονος θα έχανε τη ζωή του ο κ. Γαμμαρέλος είπε πως σε κάθε περίπτωση εφόσον ο ασθενής φτάσει στο σημείο να χρειάζεται διασωλήνωση οι πιθανότητες μιας αρνητικής εξέλιξης είναι μεγάλες.

«Οι ασθενείς έρχονται σε σχετικά καλή κατάσταση χωρίς αυτή τη στιγμή με τα δεδομένα που υπάρχουν να είμαστε σε θέση να προδικάσουμε το ποια θα είναι η εξέλιξη. Δυστυχώς ούτε τα υποκείμενα νοσήματα, ούτε οι υπάρχουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ούτε και η κλινική μας εμπειρία μπορεί να δώσει εικόνα για το ποιος θα είναι ο ασθενής με την δυσμενή εξέλιξη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top