Κορωνοϊος: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα–Βρέθηκαν 20 κρούσματα

Αποκλεισμός για 14 ημέρες

Σε καραντίνα μπαίνει από σήμερα η δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Ριτσώνα για 14 μέρες, καθώς εντοπίστηκαν εκεί 20 κρούσματα κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: 51 οι νεκροί - «Έφυγε» από τη ζωή πατέρας τεσσάρων παιδιών

Ο αποκλεισμός έγινε με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας,Ν. Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέα.

ΗΠΑ: Ένα βρέφος 6 εβδομάδων το νεότερο θύμα του κορωνοϊού

Η απόφαση ελήφθη καθώς χθες, μετά από την ιχνηλάτηση των επαφών της Αφρικανής, η οποία γέννησε στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» και μετά διαπιστώθηκε ότι έχει κορωνοϊό, εντοπίστηκαν και άλλα κρούσματα. 

Κορωνοϊός: Για πόσες μέρες μεταδίδει κάποιος τον ιό, αφού έχει ιαθεί;

Συγκεκριμένα κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή διαπιστώθηκε ότι οι 20 είναι θετικοί στον Covid-19. Κανένα από τα 20 αυτά άτομα δε νοσεί και δεν έχει συμπτώματα της νόσου. 

ΗΠΑ: Θετικά τα αποτελέσματα από τη δοκιμή εμβολίου σε 43χρονη 

Επίσης μετά από τον σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα δείγματα του προσωπικού ήταν αρνητικά. 

Για το διάστημα των 14 ημερών της καραντίνας, απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τη δομή φιλοξενίας. Ενισχυμένη θα είναι η αστυνομική παρουσία στο χώρο γύρω από τη δομή για την τήρηση του περιορισμού της κυκλοφορίας.

Κικίλιας στο Star: Ελπίζουμε να κάνει τον κύκλο του ο COVID-19 τον Απρίλιο

Στη δομή βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για να εποπτεύσει την εφαρμογή των μέτρων. 

Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων στη δομή, σε θέματα σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης.

Ο ΕΟΔΥ ήδη ενισχύει την παρουσία του στη δομή με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό. Η ιχνηλάτηση του πληθυσμού, η οποία ξεκίνησε από χθες θα συνεχιστεί και σήμερα με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στον πληθυσμό της δομής.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top