ΗΠΑ: Θετικά τα αποτελέσματα από τη δοκιμή εμβολίου σε 43χρονη 

Ξεκίνησε η «παθητική θεραπεία αντισωμάτων»

Ένα από τα σημαντικότερα όπλα της επιστημονικής φαρέτρας κατά του κορωνοϊού φαίνεται πώς είναι το αίμα των ανθρώπων που νόσησαν και ανάρρωσαν. Μία επίσης ευχάριστη είδηση είναι πώς η πρώτη δοκιμή εμβολίου σε εθελόντρια από τις ΗΠΑ δείχνει να έχει θετικά αποτελέσματα. 

Τα δύο συμπτώματα «κλειδιά» που δείχνουν ότι νόσησες από κορωνοϊό

Η Τζένιφερ Χάλερ, η πρώτη από τους 45 εθελοντές στο Σιάτλ, έλαβε το πειραματικό εμβόλιο για τον κορωνοϊο. Έχουν περάσει 16 μέρες από την πρώτη δοκιμή και εκείνη, όπως λέει αισθάνεται περίφημα.

Ο Κρις Κέιν μπορεί να αναπνεύσει ξανά χωρίς να πονάει, καθώς, όπως λέει, οι γιατροί του έδωσαν φάρμακο για τον Έμπολα και συγκεκριμένα τη δραστική ουσία ρεμντεσιβίρη. 

Στο μεταξύ, η  αμερικανική εταιρία Johnson & Johnson ξεκινά δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους τον προσεχή Σεπτέμβριο. 

Τραμπ για κορωνοϊό: «Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι αρκετά επώδυνες»

Ξεκίνησε η «παθητική θεραπεία αντισωμάτων» 

Το αίμα των ασθενών που έχουν νοσήσει και έχουν αναρρώσει από τον Covid-19 χρησιμοποιείται ήδη στις ΗΠΑ ως προσωρινή θεραπευτική αγωγή για τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από τη λοίμωξη. 

Η ιδέα είναι ότι αυτό το πλάσμα ίσως έχει αντισώματα κατά του κορωνοϊού που μπορεί να βοηθήσει τώρα ασθενείς που νοσούν τώρα από Covid-19.

ΗΠΑ: Το αντίδοτο του κορωνοϊού ίσως «κρύβεται» στο αίμα των ασθενών

Η συγκεκριμένη μέθοδος ονομάζεται «παθητική θεραπεία αντισωμάτων» και έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε ασθενείς που έπασχαν από Έμπολα και γρίπη των χοίρων.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πώς το πλάσμα του αίματος των ιαθέντων είναι γεμάτο με διάφορες προστατευτικές ουσίες, όπως αντισώματα.

Γρήγορο τεστ για τη διάγνωση του κορωνοϊού στη Γερμανία 

Η γερμανική εταιρεία Bosch ετοιμάζει ένα ψηφιακό διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο θα παρουσιάζει τα αποτελέσματα σε δυόμιση ώρες αντί σε μια με δύο ημέρες.

Κομισιόν: Σχεδιάστηκε υλικό ελέγχου της ορθότητας των τεστ κορωνοϊού

Εκτιμάται ότι από τον Απρίλιο θα είναι διαθέσιμο, ενώ στις εργαστηριακές δοκιμές η ακρίβεια της διάγνωσης ξεπέρασε το 95%.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top