ΗΠΑ: Το αντίδοτο του κορωνοϊού ίσως «κρύβεται» στο αίμα των ασθενών

Πιθανές θεραπείες και εμβόλια για τον COVID-19 σε εξέλιξη

Οι Αμερικανοί γιατροί ισχυρίζονται πώς το αντίδοτο του κορωνοϊού ίσως κρύβεται στο αίμα των ατόμων που προσβλήθηκαν από τον φονικό ιό και αποθεραπεύθηκαν. 

Νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη ζητούν από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει πλήρως από τον Covid-19 να δώσουν το αίμα τους για να σώσουν τις ζωές εκείνων που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι συγγενείς των ασθενών κάνουν ήδη έκκληση.

Κορωνοϊός: Βρέφος 7,5 μηνών το πρώτο κρούσμα στην Ρόδο

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι αποθεραπευθέντες έχουν αναπτύξει κάποια αντισώματα, που μεταφέρονται με το πλάσμα αίματος και βοηθούν τους ασθενείς να αναρρώσουν. Ανοσοθεραπεία προτείνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Johns Hopkins, στις ΗΠΑ, Αρτούρο Κασαντεβάλ. Ωστόσο οι γνώμες διίστανται. 

Ο Κοζανίτης ερευνητής, Χρήστος Κυρατσούς και ο Τζορτζ Γιανκόπουλος,είναι τα δύο μεγάλα ελληνικά μυαλά πίσω από την αμερικανική εταιρία «Regeneron» και επιταχύνουν χρονοδιάγραμμά της για την εξασφάλιση δόσεων ενός πιθανού εμβολίου. Η θεραπεία είναι έτοιμη για κλινικές μελέτες στον άνθρωπο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. 

ΗΠΑ: Πιθανές θεραπείες και εμβόλια για τον COVID-19 σε εξέλιξη

Η αμερικανική εταιρία «inovio» σχεδιάζει να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές στον άνθρωπο τον Απρίλιο. Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών αναμένεται να είναι διαθέσιμα το ερχόμενο Σεπτέμβριο του 2020 ενώ έχουν ήδη «στα σκαριά» και το δεύτερο εμβόλιο.

Κορωνοϊός: Επιστήμονες απαντούν στο αν ο ιός θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι

Την ίδια ώρα, 600 ασθενείς μέτριας βαρύτητας COVID-19 στο Χονγκ Κονγκ, στη Σιγκαπούρη, στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ λαμβάνουν ρεμντεσιβίρη. Τα αποτελέσματα αναμένονται τον Μάιο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top