Τραμπ για κορωνοϊό: «Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι αρκετά επώδυνες»

Αλλάζει στάση απέναντι στον ιό ο Αμερικανός πρόεδρος

Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, φάνηκε να αλλάζει στάση απέναντι στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας πως οι δύο επόμενες εβδομάδες θα είναι αρκετά «επώδυνες».

«Θέλω κάθε Αμερικανός να είναι προετοιμασμένος για τις δύσκολες ημέρες που έχουμε μπροστά μας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε πως «μετά θα αρχίσουμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ».

Νέα Υόρκη: «Ο κορωνοϊός είναι πιο επικίνδυνος από όσο νομίζαμε»

«Θα περάσει πολύ δύσκολες εβδομάδες η χώρα. Θα χάσουμε χιλιάδες ανθρώπους», δήλωσε. Μάλιστα τόνισε τη σημασία τήρησης των μέτρων για τις επόμενες 30 ημέρες, λέγοντας πως πρόκειται για ζήτημα «ζωής και θανάτου». 

«Αν δεν είχαμε κάνει τίποτα, αν συνεχίζαμε τη ζωή μας, θα βλέπατε ανθρώπους να πεθαίνουν σε αεροπλάνα και λόμπι ξενοδοχείων. Θα βλέπατε θάνατο παντού», ανέφερε. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναθεώρησε και για τα όσα είχε πει σχετικά με την ομοιότητα της γρίπης και του κορωνοϊού, λέγοτας πως είναι τελείως διαφορετικά. 

Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ​​​​​​​

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι όπως η γρίπη. Αλλά δεν είναι γρίπη, είναι κάτι βάναυσο», δήλωσε.

Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 4.000 θανάτους από τον ιό, ενώ αποτελούν το νέο επίκεντρο του κορωνοϊού, αφήνοντας πίσω την Χουμπέι της Κίνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top