Νέα Υόρκη: «Ο κορωνοϊός είναι πιο επικίνδυνος από όσο νομίζαμε»​​​​​​​

Διπλασιάστηκε ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ

κορωνοϊός

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κατά 14% μόλις σε μια νύχτα, με τον αριθμό των θανάτων να φτάνει τους 1.550 στην πολιτεία, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο. 

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ο αδερφός του, Κρις Κουόμο, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και έχει απομονωθεί. 

«Έχω κουραστεί να βρισκόμαστε πίσω από τον ιό. Τον υποτιμήσαμε. Είναι πιο ισχυρός και επικίνδυνος από όσο πιστεύαμε» είπε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. Η Νέα Υόρκη αποτελεί πλέον το νέο επίκεντρο του ιού και έχει καταγράψει περισσότερα κρούσματα από αυτά στην πόλη Χουμπέι της Κίνας. 

Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον Κουόμο, 10.929 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων 2.710 ασθενείς είναι διαωληνωμένοι. «Περίπου 400 από αυτούς, μπήκαν σε νοσηλία μέσα σε ένα βράδυ» δήλωσε ο ίδιος. 

Πάνω από 4.000 θάνατοι καταγράφηκαν στις ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορvνοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 4.000, διπλασιάστηκε μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Συνολικά μέχρι σήμερα καταγράφονται 4.076 θάνατοι, έναντι 2.010 το Σάββατο, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top