Κομισιόν: Σχεδιάστηκε υλικό ελέγχου της ορθότητας των τεστ κορωνοϊού

Πώς θα λειτουργεί

Ιατρικό τεστ

Οι επιστήμονες της Κομισιόν σχεδίασαν νέο υλικό ελέγχου, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εργαστήρια για τον έλεγχο της ορθότητας των αποτελεσμάτων του κορωνοϊού, ώστε να αποφύγουν τα ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.

 Κομισιόν: «Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης δεν πρέπει να διαρκούν επ' αόριστον»

Όπως ανακοινώθηκε, το υλικό ελέγχου που έχει σχεδιαστεί από το JRC (Joint Research Center) της Κομισιόν, είναι ένα συνθετικό, μη μολυσματικό μέρος του ιού. 

Συνολικά, 3.000 δείγματα του υλικού ελέγχου είναι έτοιμα να αποσταλούν σε εργαστήρια δοκιμών σε ολόκληρη την ΕΕ.

«Η παραπληροφόρηση σε σχέση με τον Covid-19 μπορεί να κοστίσει ζωές»

Πώς λειτουργεί

Τα δείγματα είναι πολύ συγκεντρωμένα και μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα του υλικού απαιτείται για τον έλεγχο ενός τεστ.

Αυτό σημαίνει ότι ένας σωλήνας δειγματοληψίας είναι αρκετός για να μπορεί ένα εργαστήριο να ελέγξει μέχρι και 20.000 εξετάσεις. Έτσι, τα 3.000 δείγματα που είναι έτοιμα τώρα επιτρέπουν τον έλεγχο μέχρι 60 εκατομμυρίων τεστ σε ολόκληρη την ΕΕ.

Κομισιόν: «Ας κάνουμε το σωστό, με μια μεγάλη καρδιά, όχι με 27 μικρές»

Η Κομισιόν σημειώνει ότι μια πρόσφατη έρευνα της ΕΕ εντόπισε την έλλειψη υλικών ελέγχου ως μία από τις τρεις πρώτες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα εργαστήρια για την αξιόπιστη εφαρμογή των τεστ για τον Covid-19.

Ένα θετικό υλικό ελέγχου εγγυάται ότι οι εργαστηριακές δοκιμές λειτουργούν σωστά και βοηθάει να αποφευχθεί ότι ένα τεστ θα μπορούσε να δώσει αρνητικό αποτέλεσμα εάν το άτομο που εξετάζεται είναι θετικό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top