Ένταση στη δίκη Τοπαλούδη: «Την πέταξαν ζωντανή στον γκρεμό»

Οι κραυγές και τα σκισμένα ρούχα της άτυχης Ελένης

Δείτε την άφιξη των κατηγορουμένων στο Εφετείο από το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Η δεύτερη δικάσιμος για τη φρικτή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη συνεχίζεται σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου. Οι καταθέσεις των μαρτύρων αναμένεται να δώσουν «φως» στην υπόθεση. Ανάμεσά τους είναι ο λιμενικός που εντόπισε τη σορό της άτυχης Ελένης, ένας άντρας που εργαζόταν σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στη διαδρομή προς Πεύκο, η επιστήθια φίλη της Ελένης, αλλά και η γιαγιά του Έλληνα κατηγορούμενου. 

Δείτε στο βίντεο το χρονικό της υπόθεσης Τοπαλούδη- εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Δίκη Τοπαλούδη:Η άσεμνη χειρονομία του κατηγορούμενου έξω από το δικαστήριο

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε και σήμερα στη δίκη. Η μητέρα της Ελένης βγήκε εκτός εαυτού, στη θέα των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία του παιδιού της. Υποβασταζόμενη, οι οικείοι της οδήγησαν έξω από τη δικαστική αίθουσα την Κούλα Τοπαλούδη. 

Μητέρα Τοπαλούδη: «Να χαίρεστε τον δολοφόνο σας!»

Οι κατηγορούμενοι έφτασαν στο Εφετείο με κλούβα των Μεταγωγών από τις φυλακές Κορυδαλλού, περίπου στις 08:20 το πρωί. Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη.

Δίκη Τοπαλούδη: Τι είπε ο πατέρας της στους γονείς των κατηγορουμένων

Τι κατέθεσε ο λιμενικός για την υπόθεση Τοπαλούδη 

«Ο Έλληνας κρυβόταν όταν πήγα στο ξυλουργείο και ρώτησα τον πατέρα του που είναι ο γιος του. Έλεγε «δεν ξέρω», ενώ η μητέρα του είχε πει ότι ο νεαρός βρισκόταν εκεί» κατέθεσε ο άνθρωπος που εντόπισε τη σορό της φοιτήτριας. 

Δίκη Τοπαλούδη: «Είχαν αποφασίσει ότι θα την τελειώσουν»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενώ αρχικά η μητέρα του Ροδίτη είχε άριστη συνεργασία μαζί του, ξαφνικά μια μέρα του έκλεισε το τηλέφωνο.

Για τον Έλληνα κατηγορούμενο υποστήριξε ότι όταν πήγε στις αρχές, δεν ήταν συνεργάσιμος, δεν κατέθετε και δεν απαντούσε σε ερωτήσεις. Έλεγε «δεν έχω κάνει τίποτα». «Θεωρώ ότι είχε συμβουλευτεί δικηγόρους» σημείωσε ο λιμενικός και τόνισε ότι τη διαδρομή από το σπίτι μέχρι το σημείο όπου πέταξαν το κορίτσι, και ειδικά τη νύχτα, «θεωρώ ότι την ήξερε κάποιος που έμενε εκεί». Συμπλήρωσε ότι από κάμερα ασφαλείας εντοπίστηκε ότι το βαν πέρασε δυο φορές από το σημείο.

«Αν η γιαγιά του 21χρονου έχει καλή ακοή θα άκουγε τις κραυγές της Ελένης»

Συγκλονιστικό ήταν όμως και το σημείο που ο λιμενικός κατέθεσε ότι το κορίτσι πάλεψε για τη ζωή του και τα αίματα στο σπίτι το μαρτυρούν αυτό. Πρόσθεσε ότι η φοιτήτρια φώναζε όσο την βασάνιζαν οι δύο δράστες στο εξοχικό τού Ροδίτη κατηγορούμενου. Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής επανέλαβε ότι αν η γιαγιά του 21χρονου έχει καλή ακοή θα άκουγε τις κραυγές της Ελένης Τοπαλούδη από το ισόγειο όπου έμενε, όταν η φοιτήτρια βασανιζόταν στον επάνω όροφο.

To ρεπορτάζ για τις καταθέσεις των μαρτύρων- εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Τέλος, ο λιμενικός ανέφερε ότι η σορός της φοιτήτριας εντοπίστηκε να επιπλέει σε απόκρημνη παραλία και πως το εσώρουχο της 19χρονης ήταν σκισμένο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η κοπέλα υπέστη βία. «Κάποιος το τράβηξε για το σκίσει», ισχυρίστηκε.

Ιατροδικαστής Ρόδου: «Όταν την πέταξαν στον γκρεμό, ήταν ζωντανή»

«Όταν μας έφεραν το κορίτσι, μας έκανε εντύπωση που ήταν γυμνή. Το πρώτο που μας χτύπησε καμπανάκι, ήταν ότι είδαμε χαρακιές στον λαιμό. Είδαμε σημάδια που μας έδειχναν ότι έγινε απόπειρα στραγγαλισμού» υποστήριξε στην κατάθεσή του ο Παναγιώτης Κοτρέτσος, ιατροδικαστής Ρόδου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού είχε και ένα βαρύ τραύμα. Αυτό θα μπορούσε να είχε φέρει τον θάνατο. Αυτό το τραύμα ήταν που της έφερε λιποθυμία. Όλα αυτά έγιναν όταν το θύμα ήταν εν ζωή. Όταν την πέταξαν στον γκρεμό, ήταν ζωντανή».

Δικηγόρος: Ο Ροδίτης αποδέχεται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας

Ο Θεόδωρος Μαντάς, δικηγόρος του 22χρονου Ροδίτη, δήλωσε ότι ο πελάτης του αποδέχεται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, όχι αυτή της απλής συμμετοχής αλλά της συνέργειας, χωρίς να επιδιώκει την επιεικέστερη μεταχείρισή του. Επανέλαβε δε, τη σπαρακτική ειλικρινή συγγνώμη του Έλληνα κατηγορούμενου. Ο κ.Μαντάς αναφέρθηκε και στη χειραψία του Γιάννη Τοπαλούδη προς τους δικηγόρους, κάνοντας λόγο για γενναιοψυχία και για πράξη νομικού πολιτισμού. 

Ρεπορτάζ: Τασούλα Παπανικολάου, Γιώργος Σόμπολος, Γιώτα Κηπουρού

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top