Δίκη Τοπαλούδη: Τι είπε ο πατέρας της στους γονείς των κατηγορουμένων

Τους έδωσε το χέρι

O πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη προχώρησε σε μια κίνηση που ξάφνιασε, ενώ σε εξέλιξη ήταν η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης του. 

Δίκη Τοπαλούδη: «Είχαν αποφασίσει ότι θα την τελειώσουν»

Σ’ ένα διάλειμμα της δίκης που εξελισσόταν σε βαρύ κλίμα και περιείχε ένταση και θρήνο, ο Γιάννης Τοπαλούδης βρήκε το κουράγιο, πλησίασε τους γονείς των κατηγορουμένων και τους μίλησε. 

«Πρώτος πήγα και τους έδωσα το χέρι μου. Και λέω εντάξει, είστε και εσείς γονείς. Μακάρι να γνωριζόμασταν σε άλλες συνθήκες. Μακάρι να ξαναζωντάνευε το παιδί μου και να μην ήμασταν σε αυτή την κατάσταση» αυτά ήταν τα λόγια του, όπως περιέγραψε ο ίδιος στο OPEN και συμπλήρωσε ότι «κάποια στιγμή η γιαγιά (σ.σ. του Ροδίτη) ζήτησε συγγνώμη».

Δίκη Τοπαλούδη:Η άσεμνη χειρονομία του κατηγορούμενου έξω από το δικαστήριο

Η οργή της μάνας της Ελένης Τοπαλούδη

Έναν χρόνο μετά τον θάνατό της κοπέλας, ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς της Ελένης συνάντησαν τους δολοφόνους του παιδιού τους. Η μάνα δεν άντεξε και ξέσπασε όταν τους αντίκρυσε, φωνάζοντας προς τους κατηγορούμενους:

«Ποιος είναι το αλβανάκι; Π@νας γιε θα σε σκοτώσω θα σε γ@σω. Ποιος είναι ο Έλληνας; Μου καταστρέψατε τη ζωή δολοφόνοι. Μεγάλωνα το κορίτσι μου και μου το σκοτώσατε».

Λίγο αργότερα, δεν άντεξε τη φόρτιση από την ακροαματική διαδικασία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. 

Ξέσπασε η μάνα της Τοπαλούδη: «Θα σας πάρω την ψυχή»

Ο πατέρας της Ελένης, κατά την κατάθεσή του τόνισε ότι «στο εδώλιο πρέπει να καθίσουν και οι γονείς των κατηγορουμένων». Με τα δάκρυά να ξεχειλίζουν στα μάτια του περιέγραψε τις δραματικές στιγμές, όταν τη μετέφερε από τη Ρόδο με αεροπλάνο στο σπίτι τους «Δε θέλω κανένας γονιός να τα ζήσει. Ζητώ από τους συνηγόρους υπεράσπισης να σταθούν με ευλάβεια απέναντι στο παιδί μου».

Τι υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι 

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018, είναι ένας 22χρονος Ροδίτης και ένας 20χρονος αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι αμέσως μετά την κύρια ανάκριση για την υπόθεση είχαν κριθεί προφυλακιστέοι. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και ομαδικού βιασμού. 

Η πλευρά του Έλληνα κατηγρούμενου υποστήριξε ότι υπήρξε ερωτική συνεύρεση με συναίνεση και ότι αποδέχεται την απλή συνδρομή στην ανθρωποκτονία. Η πλευρά του Αλβανού κατηγορούμενου αρνήθηκε τις κατηγορίες. 

Στο δικαστήριο, παρόντες ήταν ο πατέρας και η γιαγιά του Ροδίτη, ενώ από την πλευρά του Αλβανού μόνο η αδερφή του.  Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top