Ξέσπασε η μάνα της Τοπαλούδη: «Θα σας πάρω την ψυχή»

Τι κατέθεσε ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας

Δείτε στο βίντεο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» τι κατέθεσε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη

Με ένταση και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο από έναν 20χρονο κι έναν 22χρονο. Η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας με το που αντίκρισε τους δολοφόνους του παιδιού της δεν άντεξε και ξέσπασε, επιχειρώντας να τους λιντσάρει. 

«Δολοφόνοι! Καταστρέψατε τη ζωή μου! Δε θέλω να τους βλέπω!», φώναζε, την ώρα που ο σύζυγός της και πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, προσπαθούσε να την συγκρατήσει.

Η μητέρα της φοιτήτριας όμως ήταν σε έξαλλη κατάσταση και φώναζε προς τους κατηγορούμενους:

«Ποιος είναι το αλβανάκι; Π@νας γιε θα σε σκοτώσω θα σε γ@σω. Ποιος είναι ο Έλληνας; Μου καταστρέψατε τη ζωή δολοφόνοι. Μεγάλωνα το κορίτσι μου και μου το σκοτώσατε». Στη συνέχεια, βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου για να ηρεμήσει.

Μέλη φεμινιστικών οργανώσεων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο - φωτογραφία: Eurokinissi

Ράγισαν καρδιές στο μνημόσυνο της Ελένης Τοπαλούδη-Το STAR στο Διδυμότειχο

Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας ζητούν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να καταδικάσει σε ισόβια τους βιαστές και δολοφόνους της κόρης τους.

Συντετριμμένος ο πατέρας της φοιτήτριας κατέθεσε στο δικαστήριο:

«Παρούσα εδώ είναι η Ελένη Τοπαλουδη. Είναι στις καρδιές μας και στις ψυχές μας και θα είναι αιώνια. Θα σας μιλήσω ως γονιός, ως γονιός μάρτυρας που με τόσο φρικιαστικό τρόπο έχασε το παιδι του. Η τελευταία ημέρα που μίλησα μαζι της ήταν μια ημέρα πριν το έγκλημα, όταν της είπα για τα χρήματα που θα της έβαζα στον τραπεζικό της λογαριασμό. Είμασταν μαζι της ψυχολογικά και οικονομικά δεν είχαμε διαπιστώσει κάτι ανησυχητικό. Μας είχαν ζώσει τα φίδια όταν δεν την βρίσκαμε στο τηλέφωνο», είπε και «έσπασε» όταν περιέγραψε τις στιγμές που έζησε στη Ρόδο, όταν πληροφορήθηκε τον άγριο θάνατο της κόρης του:

«Με ποτάμι τα δάκρυα μάζεψα τα πράγματα της και μετά τη μετέφερα με αεροπλάνο στο σπίτι μας.  Δε θέλω κανένας γονιός να τα ζήσει. Ζητώ από τους συνηγόρους υπεράσπισης να σταθούν με ευλάβεια απέναντι στο παιδί μου. Στο εδώλιο πρέπει να καθίσουν και οι γονείς των κατηγορούμενων. Μια φορά την είδα στον ύπνο μου σε όνειρο όλο αυτό τον καιρό. Τι συγγνώμη να ζητήσουν από μένα και τη μάνα που την κυοφορούσε; Να τη ζητήσουν από κάθε απλό πολίτη».

Ο πατέρας της Τοπαλούδη ξεσπά λίγο πριν τη δίκη: Θέλω να ακούσω «ισόβια»

«Μας καταδίκασαν σε ισόβιο ψυχικό θάνατο. Ο ποινικός νόμος πρέπει να γίνει αυστηρότερος για τέτοιου είδους ειδεχθή αδικήματα. Περιμένουμε να ακούσουμε ισόβια από τους δικαστές. Δεν μπορεί εμείς να καταδικαστήκαμε σε ισόβιο ψυχικό θάνατο και οι δολοφόνοι του παιδιού μας να βγουν έξω από τη φυλακή και να συνεχίσουν τη ζωή τους», είχε δηλώσει νωρίταρ ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. 

Αποκλειστικό: Η «συγγνώμη» των γονιών του Ροδίτη για τη δολοφονία Τοπαλούδη

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ένας 20χρονος με καταγωγή από την Αλβανία κι ένας 22χρονος με καταγωγή από την Ρόδο, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για τον βιασμό της Ελένης. 

Μέσω του δικηγόρου του, ο 22χρονος Ροδίτης αρνείται την κατηγορία του βιασμού και ισχυρίζεται πως η ερωτική συνεύρεση έγινε με τη συναίνεση της άτυχης κοπέλα. 

Στο άκουσμα των ισχυρισμών αυτών, ο πατέρας της Ελένης ξέσπασε και απευθυνόμενος στους κατηγορούμενους είπε:

«Δεν ντρέπεστε; Ποια συναίνεση που την απειλούσαν με μαχαίρι. Αν δεν ήταν η Ελένη θα ήταν κάποια άλλη. Συγγνώμη κυρία πρόεδρε, αλλά δεν μπορώ να τα ακούω».

Ο Αλβανός κατηγορούμενος από την άλλη, μέσω του δικηγόρου του δεν αποδέχθηκε καμία κατηγορία. 

Η αγκαλιά της Μάγδας Φύσσα στη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη - φωτογραφία: Eurokinissi

Μια στιγμή που συγκίνησε πολύ τους παρευρισκόμενους στα δικαστήρια, ήταν όταν η Μάγδα Φύσσα, πλησίασε και αγκάλιασε τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, εκφράζοντάς της έτσι τη συμπαράστασή της για το χαμό του παιδιού της, ως μάνα προς μάνα που τις ενώνει ο ίδιος πόνος. 

Υπέφερε στα χέρια των δολοφόνων της η άτυχη φοιτήτρια

Στο παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε η Ελένη Τοπαλούδη το βράδυ της 27ης και τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2018 στα χέρια των κατηγορουμένων. 

Μητέρα κατηγορούμενου για δολοφονία Τοπαλούδη: Είναι απλώς παιδί!

Ήταν τότε που η Ελένη έκλεισε το ραντεβού θανάτου με τον 20χρονο, ο οποίος μαζί με τον συγκατηγορούμενό του την οδήγησαν στο εξοχικό σπίτι του δεύτερου στη Λίνδο. 

Εκεί οι δύο νεαροί επιχείρησαν να έρθουν σε ερωτική επαφή με την κοπέλα και όταν εκείνη αντιστάθηκε, τη βίασαν, γρονθοκοπώντας την και απειλώντας τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα με μαχαίρι. Η Ελένη Τοπαλούδη έχασε τις αισθήσεις της, κάποια στιγμή συνήλθε και τους απείλησε ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία. Τότε εκείνοι αποφάσισαν να τη σκοτώσουν. Αυτά αναφέρονται στο βούλευμα. 

Δολοφονία Τοπαλούδη: Το Facebook έδωσε απαντήσεις - Έκλεισε η υπόθεση

Η άτυχη κοπέλα έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Παρακαλούσε τους βιαστές της να την πάνε σε ένα νοσοκομείο, όμως εκείνοι δεν την άκουγαν. Αφού επιχείρησαν να τη στραγγαλίσουν, τη μετέφεραν γυμνή με το αυτοκίνητο, με το οποίο είχαν πάει στο σπίτι – κολαστήριο και όντα ακόμα ζωντανή, την πέταξαν από τα βράχια σε ερημική παραλία, όπου η άτυχη Ελένη ξεψύχησε. 

Η Ελένη προσπάθησε να ξεφύγει; Τι μαρτυρούν νέες φωτογραφίες

Ο ένας τα ρίχνει τον άλλον

Στις απολογίες τους στον ανακριτή, οι δύο νεαροί αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι πως η ερωτική συνεύρεση με το θύμα ήταν συναινετική και όχι προϊόν εξαναγκασμού. 

Δολοφονία Τοπαλούδη: Πρώτη φορά ο 19χρονος Αλβανός μιλά μέσα από τη φυλακή

Άρχισαν, μάλιστα, να επιρρίπτουν ο ένας την ευθύνη για την ανθρωποκτονία της κοπέλας στον άλλον, χωρίς όμως να πείσουν για τους ισχυρισμούς τους. 

Στο βούλευμα αναφέρεται πως υπήρχε πολύς χρόνος να αντιδράσει ο ένας στις αποτρόπαιες ενέργειες του άλλου και το κορίτσι να σωθεί από τον θάνατο. 

«Ο Αλβανός το έκανε» φώναζε ο Ροδίτης βγαίνοντας από την ανακρίτρια

Η κίνησή τους να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα και οι προσπάθειες να καλύψουν τα ίχνη τους δείχνει ότι λειτούργησαν μαζί στο αποτρόπαιο αυτό έγκλημα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top