Δίκη Πολύζου: Το όνειρο που οδήγησε στο πτώμα και τα «λάθη» των γονιών

Στο εδώλιο η μητέρα και ο πατριός για τη δολοφονία του 23χρονου

Ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κοζάνης η δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου, τον Φεβρουάριο του 2011. Στο εδώλιο των κατηγορουμένων κάθονται ξανά η μητέρα και ο πατριός του που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. 

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ η απόφαση του δικαστή! ΙΣΟΒΙΑ στη μητέρα και στον πατριό του Κωστή Πολύζου

Ο Κωστής Πολύζος το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου του 2011 είχε πάει στο σπίτι του φίλου του που βρίσκεται απέναντι από το πατρικό του. Στις 23:30 επέστρεψε στο σπίτι του, όπου βρίσκονταν η μητέρα και ο 13χρονος τότε ετεροθαλής αδελφός του. 

Τα αινιγματικά post του πατριού του Κωστή Πολύζου- Είχε προβλήματα με τη γυναίκα του;

Όπως ισχυριζόταν τότε η μητέρα του στην τηλεοπτική εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», ο νεαρός έπαιξε λίγο με τον αδελφό του στον υπολογιστή και μετά βγήκε έξω για να φτιάξει μια χαλασμένη βρύση. Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη του εξαφανίστηκαν. 

Τα σημάδια που «πρόδωσαν» τη μητέρα και τον πατριό

Σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσαν οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την υπόθεση της εξαφάνισης του Κωστή. Και οι τέσσερις στάθηκαν στη συμπεριφορά τόσο της μητέρας, όσο και του πατριού. 

Όπως είπαν δεν έδειχναν ιδιαίτερη ανησυχία για την τύχη του παιδιού τους, δεν τους ενοχλούσαν, όπως θα έκανε κάθε γονιός που ανησυχούσε για το παιδί του που είχε εξαφανιστεί, δεν έδειχναν ταραγμένοι και δε φαινόταν να τους απασχολεί η υπόθεση. 

Η μητέρα δήλωσε την εξαφάνιση του Κωστή 36 ώρες μετά και κατά τη διάρκεια των ερευνών ούτε εκείνη, ούτε ο σύζυγός της είπαν στους αστυνομικούς ότι είχαν κτήματα εκεί όπου βρέθηκε τελικά το πτώμα του παιδιού. 

Όπως είπαν οι αστυνομικοί ο πατριός, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες, αν και ρωτήθηκε δεν είπε ποτέ για το κτήμα σε εκείνη την περιοχή, ενώ αντίθετα υποδείκνυε συνεχώς μέρη προς την αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο που είχε θαφτεί ο Κωστής. 

«Αν μας είχαν πει ότι είχαν εκεί κτήμα θα είχαμε ερευνήσει και θα είχαμε βρει το παιδί. Από το κτήμα του κατηγορούμενου έως το σημείο που θάφτηκε το παιδί είναι περίπου 50 μέτρα. Κάποιος θα μπορούσε να τον κουβαλήσει στην πλάτη του και αν τον πάει εκεί», κατέθεσε ένας από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

Υποψίες, επίσης, κίνησαν όταν ισχυρίστηκαν πως κανείς δεν είχε αγγίξει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του νεαρού μετά την εξαφάνισή του, ενώ όπως αποδείχθηκε, κάποιος είχε κάνει αναζήτηση στον υπολογιστή. 

Τέλος, το γεγονός ότι πούλησαν άρον άρον το αυτοκίνητό τους σε χαμηλή τιμή και ότι έφυγαν από τη Σιάτιστα και μετακόμισαν στην Αθήνα, ήταν ένα ακόμα στοιχείο που το θεώρησαν ύποπτο οι αστυνομικοί.

Τι είπε ο κυνηγός που βρήκε το πτώμα του Κωστή

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο κυνηγός που βρήκε το πτώμα του παιδιού. Όπως είπε, πήγε στο σημείο στις 11:00 το πρωί της 24ης Σεπτεμβρίου με τα σκυλιά του. Υπήρχε μια έντονη μυρωδιά και όπως προχωρούσε βρήκε το πτώμα που ήταν θαμμένο σε βάθος ενός μέτρου. 

Όπως είπε δεν είχε θαφτεί καλά, η σορός ήταν κατακρεουργημένη από τα άγρια ζώα, ενώ ο νεκρός δε φορούσε παπούτσια, κάτι που δείχνει ότι η δολοφονία του έγινε σε κλειστό χώρο. 

Το όνειρο που είδε

Ο κυνηγός εκείνη τη μέρα επέστρεψε στο σπίτι του, χωρίς να ειδοποιήσει την αστυνομία. Το βράδυ είδε την εκπομπή, αλλά δε συνδύασε την εξαφάνιση του Κωστή με το πτώμα που είχε βρει. 

Εκείνο το βράδυ όμως, είδε τον Κωστή στον ύπνο του, όπως και το επόμενο, κάτι που τον τάραξε πολύ και τον έκανε να πάει να ειδοποιήσει την αστυνομία. 

«Υπέδειξα στην αστυνομία το σημείο και βρήκαν το παιδί. Το βράδυ τον ξαναείδα στον ύπνο μου να μου χαμογελά και ηρέμησα», είπε. 

Αθώοι δηλώνουν οι γονείς

Πάντως η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου δηλώνουν αθώοι και πως δεν έχουν καμία σχέση με τον θάνατό του.

Ο ετεροθαλής αδελφός του, ο οποίος σήμερα είναι 21 ετών, δε ζήτησε παράσταση πολιτικής αγωγής, καθώς, όπως είπε, είναι πεπεισμένος ότι οι γονείς του δε σκότωσαν τον αδελφό του. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top