Μαρούσι: Επίθεση σε τράπεζα μετά την εκκένωση της κατάληψης Κούβελου

Ποιες άλλες καταλήψεις θα εκκενωθούν; 

Δείτε στο βίντεο το αναλυτικό ρεπορτάζ απο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρωί της Τρίτης η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση κτιρίου στο Μαρούσι, που βρίσκεται υπό κατάληψη.

Οι αστυνομικοί με εισαγγελική εντολή άδειασαν τον χώρο, στη συμβολή των οδών Διονύσου και Σόλωνος.

Η κατάληψη του κτιρίου «Κουβέλου» είναι μία από τις πιο βασικές καταλήψεις των βορείων προαστίων, ενώ στο εσωτερικό του κτιρίου εντοπίστηκαν κοντάρια, πυροσβεστήρες και κράνη. Την ώρα της επιχείρησης στο σημείο επικράτησε μικροένταση καθώς συγκεντρώθηκαν άτομα και φώναξαν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων και κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Συγκέντρωση υπερ της κατάληψης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μαρούσι στον σταθμό του ΗΣΑΠ. Οι παρευρισκόμενοι πέταξαν φυλλάδια και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Στην συνέχεια, μερικοί από αυτούς βανδάλισαν υποκατάστημα τράπεζας της περιοχής.

Τα ευρήματα της αστυνομίας από την εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου

Ποιες καταλήψεις θα εκκενωθούν; 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουν εκκενωθεί οι σκληρότερες καταλήψεις των Εξαρχείων και αυτές που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήρια όπως σε Ζαίμη,Τοσίτσα, Μπουμπουλίνας και Δερβενίων, Μπενάκη, Στουρνάρη και Κάνιγγος και Μεθώνης. Ήδη γι' αυτές υπάρχει εισαγγελική παραγγελία.

«Σε οποιοδήποτε σημείο της Αττικής υπάρχουν καταλήψεις πρέπει να γνωρίζουν οι καταληψίες ότι αυτά τα κτίρια θα επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους. Είναι αδιανόητο το 2019 να λέμε ότι υπάρχουν κτίρια στην Αττική και είναι υπό κατάληψη» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Στο στόχαστρο της Κατεχάκη μπαίνουν όπως φάνηκε σήμερα και περιφερειακές καταλήψεις .Οι σημαντικότερες βρίσκονται σε Πετράλωνα , Βύρωνα ,Ιλιον και Φιλαδέλφεια .

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top