Αντικαπνιστικός νόμος: Στη Νέα Σμύρνη τα πρώτα πρόστιμα για τους Αθηναίους

Εντοπίστηκαν καπνιστές σε τρία από τα δέκα καταστήματα όπου έγιναν έλεγχοι

Οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ξεκίνησαν τους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και χθες το βράδυ επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα στην Αττική. 

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης έγιναν έλεγχοι σε 10 καταστήματα. Σε τρία από αυτά επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ στον κάθε επιχειρηματία και 100 ευρώ για κάθε θαμώνα που εντοπίστηκε να καπνίζει, βεβαίωσε ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, Αθανάσιος Μπίνης.

Αντικαπνιστικός νόμος: Δεκάδες κλήσεις στη γραμμή «1142» την πρώτη μέρα

Την «πάτησε» καπνιστής στη Ρόδο: Τον «έδωσε» θαμώνας καφετέριας

Αντικαπνιστικός Νόμος: Τα ευρήματα μετά από ελέγχους σε 8 πόλεις της χώρας

Θεριακλής Σερραίος βρήκε τρόπο να γλιτώσει τα πρόστιμα για το κάπνισμα

Αντικαπνιστικός: Τσουχτερά πρόστιμα έως 10.000 ευρώ για παραβάτες

Όπως παρατήρησε ο ίδιος, ο αριθμός αυτός επιβεβαιώνει το ποσοστό που είχε καταγραφεί πριν την έναρξη εφαρμογής του νέου νόμου, σύμφωνα με το οποίο το 70% των επιχειρήσεων έχει συμμορφωθεί.

Τα πρόστιμα καταβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ΑΑΔΕ «έτσι ώστε να είναι εύκολος ο τρόπος πληρωμής» εξήγησε. Αν το ποσό του προστίμου δεν πληρωθεί, πηγαίνει στην εφορία, όπως γίνεται συνήθως και με τις κλήσεις για οδικές παραβάσεις.  

Αντικαπνιστικός νόμος: Υπάρχει χώρα στην οποία οι ατμιστές συλλαμβάνονται!

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ανακοίνωσε, επίσης, ότι «αξιοποιώντας τις πληροφορίες από το 1142 εκπονούμε πρόγραμμα ελέγχων με κάλυψη σε όλη την επικράτεια έτσι ώστε να εμπεδώσουμε το αίσθημα εφαρμογής του νόμου».

Τέλος, ο κ. Μπίνης επεσήμανε ότι ο σκοπός δεν είναι εισπρακτικός αλλά στόχος του αντικαπνιστικού νόμου είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η αποτροπή αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων. «Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μεταξύ των επιχειρηματιών που κάνουν επένδυση και αγωνιούν για την επιχείρησή τους δε θα πρέπει να είναι αν επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα, αλλά η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών» κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top