Την «πάτησε» καπνιστής στη Ρόδο: Τον «έδωσε» θαμώνας καφετέριας

Άρχισαν να πέφτουν τα πρόστιμα

Τα πρώτα πρόστιμα για τον αντικαπνιστικό νόμο άρχισαν να πέφτουν στη Ρόδο. Καπνιστής σε καφετέρια, ο οποίος δε συμμορφώθηκε με τον νέο αντικαπνιστικό νόμο κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο, καθώς τον κατήγγειλε πελάτης της ίδιας καφετέριας, ο οποίος καθόταν σε διπλανό τραπέζι. 

Άρχισαν οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ο θεριακλής καπνιστής συνέχισε να καπνίζει μέσα στην καφετέρια παρά τις παρατηρήσεις που του έγιναν, με αποτέλεσμα ο άλλος πελάτης να κάνει την καταγγελία. 

Αντικαπνιστικός νόμος: Tριψήφιο νούμερο καταγγελιών για τους παραβάτες

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του Α.Τ. Ιαλυσού, προκείμενου να διαπιστώσουν και οι ίδιοι τι συμβαίνει. Αφού επιβεβαιώθηκε πως ούτε ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, ούτε ο θαμώνας συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νόμου, επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα. 

Αντικαπνιστικός νόμος: Έρχεται επιβολή προστίμων από την ΕΛΑΣ

Το πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ήταν 500 ευρώ, ενώ για τον θαμώνα 50 ευρώ. 

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θωμάς Σωτρίλλης, παρά τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού και το μεγάλο φόρτο εργασίας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΝΑΙ, θα πραγματοποιηθούν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο σε δημόσιες υπηρεσίες όσο και σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top