Αντικαπνιστικός νόμος: Tριψήφιο νούμερο καταγγελιών για τους παραβάτες

«Θα υποστούν συνέπειες όσοι τον παραβιάσουν» λέει ο Βασίλης Κικίλιας

Τσιγάρο και απαγόρευση

Αποφασισμένος να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο είναι ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αποκάλυψε ότι έρχεται τριψήφιο νούμερο, στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν τους παραβάτες.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ,  ο Υπουργός Υγείας εξήγησε ότι στο τριψήφιο νούμερο που θα ανακοινωθεί «θα μπορείς να καλέσεις τη δημοτική αστυνομία ή την αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη».

Ο νέος αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Λιμενικού σε περιοχές κοντά στη θάλασσα. Χωρίς τη συνδρομή τους, αστυνομίας «δεν μπορεί να υπάρξει επιβολή του νόμου και των προστίμων», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

«Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα» τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Παράλληλα επεσήμανε ότι με τον συντονισμό του υπουργείου Υγείας και την ευθύνη των συναρμόδιων υπουργείων, θα εποπτεύεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, όπως είναι οι παιδικές χαρές ή ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο ενώ μέσα βρίσκεται ανήλικο παιδί.

Τέλος, προειδοποίησε ότι όσοι αποφασίσουν να παραβιάσουν τον νόμο «θα υποστούν τις συνέπειες», ενώ αναφέρθηκε και στους «ώριμους καπνιστές», λέγοντας ότι «θέλουν και θα εφαρμόσουν τον νόμο».

Την αντικαπνιστική καμπάνια της κυβέρνησης, θα παρουσιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα τέλη του μήνα, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top