Αντικαπνιστικός νόμος: Υπάρχει χώρα στην οποία οι ατμιστές συλλαμβάνονται!

Έχει μία από τις πιο αυστηρές νομοθεσίες κατά του καπνίσματος στην Ασία

κοπέλα καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο

«Σκληρός» φαίνεται ο αντικαπνιστικός νόμος που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα και με τα πρόστιμα να είναι τσουχτερά, όμως υπάρχουν χώρες που προχωρούν σε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου να το απαγορεύσουν. 

Αντικαπνιστικός: Τσουχτερά πρόστιμα έως 10.000 ευρώ για παραβάτες

Αντικαπνιστικός νόμος: Δεκάδες κλήσεις στη γραμμή «1142» την πρώτη μέρα

Συγκεκριμένα, στις Φιλιππίνες, ο πρόεδρος Ροντρίγο Ντουτέρτε έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν όσους ατμίζουν δημοσίως και να κατάσχουν το ηλεκτρονικό τους τσιγάρο!

Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι θα απαγορεύσει το άτμισμα καθώς γεμίζει το σώμα των χρηστών με «χημικά προϊόντα».

Οι Φιλιππίνες έχουν μία από τις πιο αυστηρές νομοθεσίες κατά του καπνίσματος στην Ασία

Στη συνέχεια ο Ντουτέρτε απείλησε ότι θα συλλαμβάνεται όποιος ατμίζει δημοσίως στις Φιλιππίνες, μία χώρα που διαθέτει ήδη μία από τις πιο αυστηρές νομοθεσίες κατά του καπνίσματος στην Ασία.

Πρώην καπνιστής και ο ίδιος, ο Ντουτέρτε είναι γνωστός για την ιδιαίτερα σκληρή και αιματηρή εκστρατεία του εναντίον της χρήσης ναρκωτικών, την οποία ξεκίνησε μετά την εκλογή του το 2016. Όμως παράλληλα έχει αυστηροποιήσει και τους κανόνες για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους.

Επικαλούμενος «την εντολή του προέδρου», ο διοικητής της αστυνομίας των Φιλιππίνων ζήτησε «από όλες τις μονάδες της αστυνομίας, σε όλη τη χώρα να εφαρμόσουν αμέσως την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και να διασφαλίσουν ότι όλοι οι παραβάτες θα συλλαμβάνονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ο πρώτος θάνατος από ηλεκτρονικό τσιγάρο στο Βέλγιο

Όλη η αλήθεια για το ηλεκτρονικό τσιγάρο - Πόσο κακό κάνει στην καρδιά;

Νοσηλεύτηκε 16χρονη με βλάβη στους πνεύμονες λόγω ηλεκτρονικού τσιγάρου

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων πρόσφατα αναφέρθηκε στην περίπτωση μίας 16χρονης η οποία χρειάστηκε να νοσηλευθεί εξαιτίας βλαβών στους πνεύμονές της που συνδέονταν άμεσα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

ΠΟΥ: Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι «αναμφισβήτητα βλαβερά»

Σε έκθεσή του που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε εκτιμήσει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι «αναμφισβήτητα βλαβερά» και ότι δεν μπορεί κανείς να τα συστήσει ως μέσο διακοπής του καπνίσματος.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα «επικίνδυνα» για τους νέους, ενώ η Ινδία απαγόρευσε την εισαγωγή, την πώληση, την παραγωγή και τις διαφημίσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Αντίστοιχες απαγορεύσεις ισχύουν στη Βραζιλία, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top