Μεγάλη φωτιά στο Λαγονήσι - Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους

Η εστία είναι ρκετά μακριά από το ξενοδοχείο Grand Resort Λαγονήσι

Μάχη με τέσσερα πύρινα μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες αυτή την ώρα. Η μία φωτιά εκδηλώθηκε στη Χίο, η άλλη στα Χανιά και υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί ήδη η φωτιά στον Μαραθώνα.

Μεγάλη ήταν όμως η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Λαγονήσι, σήμερα το μεσημερι, όπου υπάρχουν κοντά σπίτια. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν πολύ γρήγορα υπό έλεγχο και πλέον υπάρχουν μόνο μικρές εστίες.

Νωρίτερα, ζητήθηκε από τους κατοίκους να κλειδώσουν τα σπίτια τους και να κατέβουν προς την παραλία. Σημειώνεται ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί. 

Διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και την Παπαφλέσσα

Στο μεταξύ από την αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα.
 

Δεν εκκενώθηκε το Grand Resort

Όπως είπε υπάλληλος του Grand Resort Λαγονήσι στο star.gr, η φωτιά είναι αρκετά μακριά από το ξενοδοχείο. 

Εκπρόσωπος της ΠΥ στο star.gr: Υπάρχουν ζημιές αλλά δεν έχει καεί κανένα σπίτι- Είπαμε στους κατοίκους να πάνε προς την παραλία

«Είναι μια πυρκαγιά που το πολύ σε ένα τρίωρο θα έχει σβήσει. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ενισχύονται οι δυνάμεις και επιχειρούν συνολικά 42 πυροσβέστες 19 οχήματα και  4 ελικόπτερα, τα τρία κατάσβεσης και το ένα συντονιστικό. Έχουν αναφερθεί μικρές υλικές ζημιές σε σπίτια δίχως όμως κάποιο να έχει καεί. Προληπτική εκκένωση ζητήθηκε από τον κόσμο ώστε να διευκολυνθεί η κατάσβεση».

 

Χίος 

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Καμποχώρων Χίου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες.

Χανιά

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατανιά Χανίων. Είναι σε χαμηλή βλάστηση και δεν είναι ανησυχητική. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες.

 

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Μαραθώνα

Πυρκαγιά που δεν απειλεί μέχρι στιγμής σπίτια, εκδηλώδηκε σε ξερά χόρτα σε οικόπεδο στην περιοχή του Μαραθώνα Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες, 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ).

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top