Αντίπαρος: Ο γιος του Τομ Χανκς κατέγραψε ξυλοδαρμό τουρίστα από αστυνομικό

Τι ισχυρίστηκε ο αστυνομικός για το περιστατικό

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, το οποίο τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο ο γιος του Τομ Χανκς στην Αντίπαρο και δείχνει καρέ καρά τον ξυλοδαρμό τουρίστα από αστυνομικό. 

Όλα έγιναν λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της Αντίπαρου. Ο γιος του Τομ Χανκς, ο οποίος κάνει διακοπές στο νησί, κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την άγρια συμπλοκή μεταξύ δύο ανδρών και ανέβασε το βίντεο στα social media του, με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως viral. 

Το άτομο που γρονθοκοπεί έναν 22χρονο τουρίστα από την Καρδίτσα είναι αστυνομικός. Στο βίντεο φαίνεται να τον τραβάει και να τον σέρνει στο σοκάκι, ενώ στη συνέχεια τον χτυπάει με γροθιές και κλοτσιές στο σώμα, ενώ είναι πεσμένος στο έδαφος. Κάποια στιγμή βγάζει την μπλούζα του και επιστρέφει αποφασισμένος να χτυπήσει ακόμα πιο πολύ τον 22χρονο, όμως παρεμβαίνουν οι ψυχραιμότεροι και τον σταματάνε. 

Σύμφωνα με τον γιο του Τομ Χανκς, ο οποίος κατέθεσε ως αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, πριν ξεκινήσει να βιντεοσκοπεί το περιστατικό, είχε προηγηθεί σύρραξη ανάμεσα σε δύο παρέες με αφορμή ένα graffiti που προσπάθησε να κάνει ο 22χρονος στο κάστρο. Τότε επενέβη ο αστυνομικός για να τους χωρίσει, όμως δέχθηκε γροθιές με αποτέλεσμα να απαντήσει κι εκείνος με τον βίαιο τρόπο που καταγράφηκε στο βίντεο. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Still haven’t put a shirt on

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chet Hanks (@chethanx) στις

 

Ο γιος του Τομ Χανκς, Τσετ, έκανε διακοπές στην Αντίπαρο και κατέγραψε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο.

Όπως αποκαλύπτεται, δευτερόλεπτα μετά, το άτομο που φαίνεται στο βίντεο να γρονθοκοπεί τον τουρίστα είναι αστυνομικός που υπηρετεί στον τοπικό αστυνομικό σταθμό.

Στο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός να τραβάει και να σέρνει στο σοκάκι τον 22χρονο Έλληνα τουρίστα, ενώ στη συνέχεια τον χτυπάει με γροθιές και κλωτσιές στο σώμα, ενώ είναι πεσμένος στο έδαφος. Μάλιστα, κάποια στιγμή βγάζει την μπλούζα του και χρειάζεται να παρέμβουν οι πιο ψύχραιμοι για να σταματήσει να τον χτυπάει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως μεταδόθηκε στο ρεπορτάζ του Open Tv, ο νεαρός που φαίνεται στο βίντεο μαζί με την παρέα του έκανε γκράφιτι σε τοίχο του κάστρου της Αντιπάρου όταν ένας άλλος τουρίστας που πέρασε από το σημείο τους ζήτησε να σταματήσουν. Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκόμενων, ενώ παράλληλα διατάχθηκε διοικητική έρευνα για τη συμπεριφορά του αστυνομικού.

Τι ισχυρίζεται ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός μίλησε αποκλειστικά στο Open Tv και ισχυρίστηκε πως προσπάθησε να σταματήσει έναν καβγά ανάμεσα σε δυο παρέες στην κεντρική πλατεία της Αντιπάρου. 

«Δέχτηκα απρόκλητη επίθεση πάρα το γεγονός ότι είχα γνωστοποιήσει την ιδιότητά μου. Μάλιστα, όταν ανέφερα πως είμαι αστυνομικός με εξύβρισε, ενώ μου επιτέθηκε με γροθιές στον λαιμό και στο πρόσωπο, σκίζοντάς μου την μπλούζα. Επειδή φοβήθηκα για τη ζωή μου αναγκάστηκα να τον ακινητοποιήσω», είπε.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε με το βίντεό του, ο γιος του Τομ Χανκς έκανε νέα ανάρτηση στα social media παίρνοντας θέση για το συμβάν.

«Το παιδί έκανε ένα graffiti κάποιας συμμορίας σε έναν τοίχο. Ένας αστυνομικός ήρθε στο σημείο, του είπε να σταματήσει, το παιδί αντέδρασε και χτύπησε τον αστυνομικό, οπότε ο αστυνομικός τον ξυλοκόπησε. Αυτό είναι όλο. Οπότε την επόμενη φορά κρατήστε τις φλώρικες απόψεις σας για τον εαυτό σας», έγραψε στο Instagram ο Τσερ Χανκς. 

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό στην Αντίπαρο

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή το σοβαρό περιστατικό, εξέδωσε ανακοίνωση Τύπου, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή βίντεο που αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστοσελίδες σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα στην Αντίπαρο την Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται: Στην κεντρική πλατεία της Αντιπάρου έλαβε χώρα διαπληκτισμός μεταξύ δύο ομάδων νεαρών ημεδαπών τουριστών, στον οποίο ενεπλάκη αστυνομικός του οικείου αστυνομικού σταθμού, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, με πρόθεση να κατευνάσει τα πνεύματα και να δώσει τέλος στην συμπλοκή. Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκόμενων, ενώ παράλληλα διατάχθηκε διοικητική έρευνα για την συμπεριφορά του αστυνομικού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top