Αθεόφοβος παππάς υπεξαίρεσε 140.000 ευρώ και εικόνες κι έγινε καπνός

Ακόμα τον ψάχνει η Μητρόπολη

ιερέας

Δεν είχε τον… Θεό του ιερέας στον Τύρναβο, ο οποίος κατηγορείται ότι έβαλε χέρι στα χρήματα της ενορίας του και υπεξαίρεσε περίπου 140.000 ευρώ, ενώ έγινε καπνός για να μην τον πιάσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, οι… αμαρτίες του ιερέα ήταν γνωστές σε υψηλόβαθμα στελέχη της Μητρόπολης τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. 

Έτσι όταν έμαθε τα καθέκαστα ο νέο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος τοποθέτησε δικό του ελεγκτικό μηχανισμό με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του για να ερευνήσουν την υπόθεση.

Αυτό που ανακάλυψαν προκάλεσε σεισμό στους κόλπους της εκκλησίας. Ο ιερέας όλα αυτά τα χρόνια που δεν τον έλεγχε κανένας φέρεται να υπεξαίρεσε από το ταμείο της ενορίας ποσό που αγγίζει τις 140.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα μυστηριωδώς έχουν εξαφανιστεί και κάποιες εικόνες. 

Ο ιερέας, ο οποίος έχει αντικατασταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιλέξει να αποσχηματιστεί αυτοβούλως. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο που ήρθαν όλα στο φως, του δόθηκε διορία για να φύγει από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η Μητρόπολη. Η διορία έληξε πριν από λίγες μέρες, όμως εκείνος δεν επέστρεψε τα κλειδιά κι έτσι κινητοποιήθηκε η Μητρόπολη. Άνοιξε το σπίτι του αμαρτωλού… παππά και μέσα βρήκε κάποιες από τις εξαφανισμένες εικόνες, αλλά όχι όλες. 

Ο παππάς πάλι είναι άφαντος και κανείς δεν ξέρει πού έχει βρει καταφύγιο. Πάντως δεν αποκλείεται το πόρισμα της έρευνας να καταλήξει στις εισαγγελικές αρχές για να κινηθούν οι διαδικασίες ποινικής δίωξης του ιερέα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top