Μάτι: Ηχητικά ντοκουμέντα των αστυνομικών από την πύρινη κόλαση

Λεπτό προς λεπτό οι δραματικές ώρες από το μέτωπο της φωτιάς

Δείτε ρεπορτάζ από την τελευταία αυτοψία του δελτίου του Star στο Μάτι

Ηχητικά ντοκουμέντα της αστυνομίας από τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η φωτιά στο Μάτι έδωσε στη δημοσιότητα  η εφημερίδα «Καθημερινή», στα οποία παρουσιάζεται το χρονικό των γεγονότων την ημέρα της φονικής φωτιάς στην Ανατολική Αττική. 

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν από τις 17:00 της 23ης Ιουλίου 2018, όταν κάτοικοι ειδοποίησαν την πυροσβεστική για καπνούς που φαίνονται στο Ντράφι. Αρχικά, υπήρξε η εντύπωση ότι οι καπνοί αυτοί προέρχονταν από την άλλη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει εκείνη τη μέρα στην Κινέτα. 

Μάτι, πέντε μήνες μετά: Κινδυνεύει με αφανισμό ο οικισμός

Στις 17:43 σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο, αστυνομικός ειδοποιεί ότι στο Νέο Βουτζά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με πυκνούς καπνούς, ενώ στο σημείο δε βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και καλεί να φτάσει εκεί πυροσβεστική δύναμη. 

Κάηκε ζωντανός για να σώσει το εγγονάκι του

Στις 18:18:25 αστυνομικός διαβιβάζει στον ασύρματο ότι η φωτιά έχει φτάσει στη Μαραθώνος και δίνεται σήμα για εκτροπές αυτοκινήτων, καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει σε κάποια σπίτια. 

Μάτι: Στους 100 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά

Στις 19:27:59 αστυνομικός που έχει αναλάβει να διακόψει την κίνηση των οχημάτων την ώρα που η φωτιά έχει φτάσει στο Κόκκινο Λιμανάκι και στο Μάτι ακούγεται ταραγμένος στον ασύρματο να λέει:

Μάτι: Δεν έχει δαπανηθεί ούτε ευρώ από 37 εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν

«Έχουμε αποχωρήσει από το σημείο δε γίνεται να κάνουμε εκτροπή, κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα όλοι έχουνε σπίτια εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε εκτροπή στο σημείο θα μας πατήσουνε».

Μάτι: Ο μόνος άνθρωπος που βγήκε ζωντανός από την Εντατική 78 ημέρες μετά

Στις 22:14:48 υπάρχει η πρώτη εικόνα της καταστροφής. Αστυνομικός ενημερώνει ότι στο Κόκκινο Λιμανάκι έχουν καεί περίπου 30 αυτοκίνητα και 800 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στην παραλία. 

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το Μάτι: «Πες στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ»

Στις 23:47:55 αστυνομικές δυνάμεις καλούνται να μεταβούν στην οδό Πανός στο Νέο Βουτζά, ενημερώνοντας ότι υπάρχουν συμβάντα Ε10, δηλαδή έχουν βρεθεί νεκροί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top