Κάηκε ζωντανός για να σώσει το εγγονάκι του

Η ιστορία του Σπύρου Σπυρίδη είναι συγκλονιστική

Ένας ήρωας χωρίς εισαγωγικά, ο 73χρονος Σπύρος Σπυρίδης, έγινε κυριολεκτικά ασπίδα για να σώσει τον 10χρονο εγγονό του.... και τα κατάφερε… θυσιάζοντας όμως τον εαυτό του.

Παππούς, γιαγιά και εγγόνια μπήκαν στο αυτοκίνητο για να σωθούν από την φονική πυρκαγιά. Αποκλείστηκαν όμως στην παραλιακή κι έτσι βγήκαν από το αυτοκίνητο και έψαξαν μια διέξοδο προς της θάλασσα, με τις φλόγες να τους κυνηγούν. Ο παππούς αγκάλιασε τον 10χρονο εγγονό του, τον Σπύρο, που έχει και το όνομά του, και η γιαγιά προφύλαξε την 8χρονη Ελισσάβετ. 

Ο 73χρονος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό  με εγκαύματα στα χέρια,τα πόδια και την πλάτη και έδωσε μάχη για 4 μήνες και 20 μέρες. Ακόμα και οι γιατροί τον φώναζαν "Χαϊλάντερ" σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε ο γιος του- αφού και οι ίδιοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως τα είχε καταφέρει τόσο καιρό. 

Λόγω της τραχειοστομίας, δεν μπορούσε να μιλήσει και επικοινωνούσε με νοήματα. Αντιδρούσε, όμως, πιο έντονα όταν η συζήτησε έφτανε στα αγαπημένα του εγγόνια του. 

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών- ο ήρωας παππούς δεν τα κατάφερε… και υπέκυψε στα τραύματά του.

Στον Ευαγγελισμό νοσηλευτικέ και η σύζυγός του με εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια, ενώ έμεινε  για λίγο και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω πνευμονικού οιδήματος. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top