Πρωτοποριακή θεραπεία με τη συμβολή της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε με επιτυχία κυτταρική θεραπεία

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε με επιτυχία κυτταρική θεραπεία σε γυναίκα που έπασχε από σοβαρή λοίμωξη μετά τη μεταμόσχευσή στην οποία είχε υποβληθεί για οξεία λευχαιμία.

Αυτό το μηχάνημα επεξεργασίας κυτταρικών μοσχευμάτων, το οποίο διαθέτει η μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων ''Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ'', έδωσε ανάσα ζωής στη 40χρονη γυναίκα. 

Η ασθενής είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μετά από οξεία λευχαιμία. Προσεβλήθη από μεγαλοκυτταριο, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά! 

Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι τμήμα της δωρεάς του σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο", προκειμένου να λειτουργήσει η μονάδα ως κέντρο αριστείας, το μοναδικό στη χώρα μας.

«Η καινοτόμος αυτή τεχνική, η οποία πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, χαρίζει ελπίδα σε πολλούς συνανθρώπους μας, ενήλικες και παιδιά. Είμαι πραγματικά υπερήφανη και αισιόδοξη ότι με τις δυνατότητες που μας δίνει η πρόοδος της επιστήμης και οι νέες τεχνολογίες ανοίγονται δρόμοι για ένα καλύτερο αύριο, με περισσότερη ελπίδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας για το εξαιρετικό και σπουδαίο έργο που επιτελούν καθημερινά» ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η Πρόεδρος του Σωματίου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Οι επιστήμονες έχουν ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα τους και η περιπέτεια της 40χρονης που είχε αίσιο τέλος, δίνει ελπίδα και σε άλλους ασθενείς που παλεύουν με τον καρκίνο!

 

 


Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top