Ανοίγουν τα στόματα για τη δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας στην Αργυρούπολη

«Είχε ζητήσει βοήθεια, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα»

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Σοκαρισμένοι είναι γονείς μαθητές και καθηγητές στην Αργυρούπολη μετά από τη δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας ενός 15χρονου μαθητή, ο οποίος πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον 14χρονο που έβαλε τέλος στη ζωή του το περασμένο καλοκαίρι. 

Aργυρούπολη: Νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή σε σχολείο

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες όλα έγιναν την περασμένη Κυριακή. Ο μαθητής αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως τον πρόλαβε τελευταία στιγμή συγγενικό του πρόσωπο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο μαζί με τους γονείς του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. 

Αργυρούπολη: Είχε προετοιμάσει την αυτοκτονία του ο 14χρονος

Θύμα ξυλοδαρμού είχε πέσει ο 14χρονος λίγο πριν αυτοκτονήσει

Ο Γιώργος Καραϊβάζ και η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» έφεραν στο φως έγγραφο στο οποίο αποκαλύπτεται ότι την περασμένη Κυριακή όταν ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση με τους γιατρούς να σκέφτονται ακόμα και τον εγκλεισμό του. 

Αποφάσισαν όμως να επιστρέψει στο σπίτι με τους γονείς του με την προϋπόθεση ότι θα δεχθεί ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς, καθώς δεν υπάρχει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή παιδοψυχιατρική κλινική στην Αθήνα. 

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αυτοκτονία του 14χρονου

Αυτοκτονία 14χρονου: Oι αποκαλύψεις των συμμαθητών του για το bullying

Μαθητής του Λυκείου, που συστεγάζεται με το σχολείο του 15χρονου, είπε στην εκπομπή ότι ήταν ένας πολύ καλός μαθητής, αρκετά ήσυχος που δεν είχε διαφορές με άλλα παιδιά, αλλά δεχόταν πολύ άγριο bullying. Όπως είπε μάλιστα είχε ζητήσει βοήθεια από το σχολείο, αλλά κανείς δεν είχε κάνει τίποτα. 

Τη δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας έκανε γνωστή με μια ανάρτησή του στο Facebook ο πατέρας του 14χρονου Νικόλα, ο οποίος αυτοκτόνησε το καλοκαίρι στο σπίτι του μετά από πάρτι, όπου είχε πάει με φίλους του.

Ο κ. Σπύρος Φιλίππου μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τη δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού γνωστοποίησε ότι θέλει μαζί με τη σύζυγό του να στείλουν μέσω του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μια επιστολή στους γονείς του 15χρονου στην οποία θα περιγράφουν όσα έζησαν και ένιωσαν οι ίδιοι με το χαμό του παιδιού τους. 

Ο ίδιος δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του, τονίζοντας ότι σε μια σχολική μονάδα, όπου σημειώνεται δεύτερο κρούσμα θα έπρεπε όλοι να επαγρυπνούν. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 14χρονος Νικόλας είχε βρεθεί νεκρός στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Λίγες ώρες πριν διασκέδαζε με τους φίλους του σε πάρτι και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του. Πηγαίνοντας προς το σπίτι του δέχθηκε ένα τηλεφώνημα και λίγα λεπτά αργότερα ήταν νεκρός. 

Ο Νικόλας άφησε σημείωμα, στο οποίο φέρεται να κατονόμαζε συγκεκριμένους συμμαθητές του, ενώ μετά τον θάνατό του υπήρξαν καταγγελίες ότι ο 14χρονος είχε υποστεί άγριο bullying.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top