Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτές επιτέθηκαν σε διμοιρίες ΜΑΤ

Με χρήση χημικών απάντησαν οι αστυνομικές δυνάμεις

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.05

Επεισόδια σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Θεσσαλονίκη, όταν 50 περίπου κουκουλοφόροι διαδηλωτές,  στο ύψος της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου  αποκόπηκαν από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Παμμακεδονικών Σωματείων και επιτέθηκαν με πέτρες σε διμοιρίεςτων ΜΑΤ. 

Παρότι είχε αποκλεισθεί η περιοχή της ΧΑΝΘ από σιδερένια κιγκλιδώματα της αστυνομίας,  οι κουκουλοφόροι διαδηλωτές κατάφεραν να αιφνιδιάσουν από άλλη κατεύθυνση τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων. 

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει μία σύλληψη.  
Οι νεαροί πετούσαν όχι μόνο πέτρες αλλά και αβγά στους αστυνομικούς, καθώς και άλλα αντικείμενα. Οι συγκρούσεις με την Αστυνομία μετατράπηκαν σε μάχες σώμα με σώμα, ενώ ορισμένοι από αυτούς επιτέθηκαν και στο συνεργείο του Star.

Αργότερα επέστρεψαν οι μαυροντυμένοι νεαροί, πραγματοποιώντας νέα επίθεση στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν εκ νέου με δακρυγόνα και κροτίδες βόμβου λάμψης.  

Όπως μετέδωσε η Λευκή Γεωργάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Κατερίνα Παναγοπούλου, η ανησυχία είναι εύλογη για το αν τα επεισόδια θα πάρουν  μεγαλύτερη έκταση όταν οι προφανώς ακραίοι νεαροί (της Άκρας Δεξιάς) που συμμετέχουν στα επεισόδια, συναντηθούν με ακραία στοιχεία της άλλης πλευράς, που πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο επίσης της Θεσσαλονίκης    

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν αργότερα και στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Γύρω στις 8.40 μ.μ.   μάλιστα έπεσαν εκ νέου μολότοφ από την ανατολική πλευρά, με αποτέλεσμα να γίνει νέα χρήση χημικών από τους αστυνομικούς και η ατμόσφαιρα να είναι πλέον αποπνικτική σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης.  

Και όλα αυτά όταν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ήταν εντυπωσιακό για μία ακόμη φορά σε παλμό και αριθμό συμμετεχόντων,  χωρίς όμως να αποτραπεί η αμαύρωσή του από ακραία στοιχεία.                 

 Φωτογραφίες: Ευρωκίνηση 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top