Παραλίες Αττικής: Πέρασε οριστικά ο εφιάλτης της πετρελαιοκηλίδας

Ειδική Γραμματεία Υδάτων: Σταθερά υψηλή η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης της χώρας μας

Παραλίες Αττικής: Πέρασε ο εφιάλτης της πετρελαιοκηλίδας

Παρελθόν αποτελεί ο «κίνδυνος» της πετρελαιοκηλίδας για τους παραλιακούς δήμους της Αττικής.

«Από αναλύσεις του νερού που κάναμε όλη την περσινή περίοδο αλλά και φέτος, κάθε μήνα όλο το καλοκαίρι, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, από τις παραλίες μας, δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα με ύπαρξη ορυκτελαίων. Η παραλιακή έχει προετοιμαστεί όπως κάθε καλοκαίρι να υποδεχθεί και τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής που κατακλύζουν τις παραλίες μας κάθε χρόνο», δηλώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σοφρώνης.

Στον δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης τα επίπεδα πετρελαϊκών υδρογοναθράκων κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα σύμφωνα με έρευνα επίσης του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΛΕ.Θ.Ε) μετά από ανάλυση δειγμάτων από εφτά διαφορετικά σημεία εντός των ορίων του δήμου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου καθαρά για προληπτική παρακολούθηση και το πόρισμα έδειξε ότι στα πέντε δείγματα τα επίπεδα των πετρελαϊκών υδρογοναθράκων ήταν μη ανιχνεύσιμα ενώ στα άλλα δύο ήταν ιδιαίτερα χαμηλά, εντός των φυσιολογικών ορίων.

Ειδική Γραμματεία: Σταθερά υψηλή η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης της χώρας μας

Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ολοκλήρωσε και δημοσιοποίησε την αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας για το έτος 2017 σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ.

Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης αποτυπώνεται στην αντίστοιχη Εθνική Έκθεση αξιολόγησης για το 2017 (http://www.ypeka.gr) που μαζί με τα αποτελέσματα της παρακολούθησης των υδάτων κολύμβησης γνωστοποιήθηκαν ήδη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για εξαιρετική ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ελλάδα κάνει λόγο η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μετά από αξιολόγηση, πουπραγματοποιήθηκε με άκρως επιστημονικό τρόπο και κατόπιν στατιστικής επεξεργασίας των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των τεσσάρων τελευταίων ετών (2014-2017) και έλαβε χώρα σε 1598 σημεία (ακτές κολύμβησης), διαπιστώθηκε πως το 95,9% των υδάτων κολύμβησης της χώρας μας ταξινομούνται ως ύδατα εξαιρετικής ποιότητας.

Παράλληλα, το σύνολο (100%) των υδάτων αποτελούν ύδατα κατάλληλα για κολύμβηση, ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top