Συνελήφθησαν 8 μέλη του «Ρουβίκωνα» στην Τήνο

Με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης

«Ντου» στο Δημαρχείο Τήνου έκαναν το απόγευμα της Πέμπτης μέλη του «Ρουβίκωνα», ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο δυο υπαλλήλων του Δήμου μετά το δυστύχημα με το απορριμματοφόρο.

Η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές, από τις οποίες οι 8 έγιναν συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Τήνου.

Δυο άτομα δεν αναγνωρίστηκαν και αφέθηκαν ελεύθερα.

Στο κείμενό τους που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας ισχυρίζονται ότι πήγαν με πλοίο στην Τήνο, τονίζοντας όλο νόημα «αν ξαναχρειαστεί μπορούν να πάρουν και πάλι το πλοίο για να πάνε στην Τήνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίθεση Ρουβίκωνα στη βρετανική ΜΚΟ OXFAM

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, είχε προηγηθεί «ντου» του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της βρετανικής ΜΚΟ Oxfam, που βρίσκονται στην οδό Πατησίων στην Αθήνα ενώ στο κέντρο της πόλης βρισκόταν και ο πρίγκιπας Κάρολος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» προκάλεσαν ζημιές σε υπολογιστές, πέταξαν μπογιές στους τοίχους και έριξαν φέϊγ βολάν. Δεν έγιναν προσαγωγές.

Σε κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνουν: «Η Οxfam αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Μ. Κ. Ο του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι συνεργαζόμενη της Unicef και έργο της είναι να παρέχει σίτιση, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά των χωρών του Τρίτου Κόσμου. Τουλάχιστον, έτσι διατείνεται η ίδια. Τον τελευταίο καιρό η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες μέλη της Οxfam. Παραθέτουμε κάποια γεγονότα […]».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top