Με πενταετή φυλάκιση απειλούν οι Τούρκοι τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Οι τουρκικές δικαστικές αρχές επαναφέρουν "από το παράθυρο" στο προσκήνιο τις κατηγορίες περί δήθεν κατασκοπείας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Σενάρια για περί δήθεν κατασκοπείας των στρατιωτικών

Οι τουρκικές δικαστικές αρχές επαναφέρουν «από το παράθυρο»  στο προσκήνιο τις κατηγορίες περί δήθεν κατασκοπείας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης.

Σύμφωνα με την Hurriet,  τα «αδικήματα» που διέπραξαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ενδέχεται να τροποποιηθούν καθώς η έρευνα του ψηφιακού υλικού συνεχίζεται, ενώ οι τουρκικές αρχές ασφαλείας εκφράζουν την ανησυχία πως αν δύο Έλληνες αφεθούν ελεύθεροι θα επιχειρήσουν να διαφύγουν από την Τουρκία και να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα πάντα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, "   Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους".

Διαβάστε επίσης: Ένσταση κατά της άρνησης στην αποφυλάκιση θα καταθέσουν οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ο Τούρκος δικαστής θεωρεί τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ως ύποπτους για  φυγή και απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης τους,  αφού όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, «δεν διαθέτουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία», ενώ σύμφωνα με τα τουρκικά δίκτυα ενημέρωσης, το δικαστήριο  κρίνει πως  υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως  οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί υπέπεσαν στο αδίκημα περί κατασκοπείας.

Ο ανθυπολοχαγός  Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, οδηγήθηκαν ξαφνικά σήμερα στο δικαστήριο, για να εξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισης τους,  λίγες μόνο  ώρες μετά τη συνάντηση κορυφής Ευρώπης – Τουρκίας στη Βάρνα.

Ο δικαστής απεφάνθη να παραταθεί η κράτηση ,ενώ έχει υποψίες πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται», ενώ παραβλέπει το γεγονός πως δεν τους έχει απαγγελθεί κανένα κατηγορητήριο ακόμη.

Επιπλέον, το δικαστήριο δεν δέχτηκε ως μόνιμη διεύθυνση κατοικίας, την διεύθυνση που δήλωσαν οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών και που δεν ήταν άλλη από το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη.

Μητρετώδης: Είχαν είκοσι μέρες τα κινητά αλλά δεν τα εξέτασαν

«Δυστυχώς πριν από λίγο ενημερώθηκα κι εγώ. Δεν θα ήταν αποφυλάκιση αυτό που θα ζητούσαμε εμείς την Παρασκευή, θα ήταν υπό όρους απόλυση εν όψει της διαδικασίας αλλά και γιατί είμαστε εν αναμονή του πορίσματος του Εισαγγελέα. Η καθυστέρηση οφείλεται στην εξέταση των υπηρεσιακών τηλεφώνων αφού τα δεδομένα δεν εξετάστηκαν . Θεωρώ ότι είναι μια πρακτική παρελκυστική, δεδομένου ότι υπήρχαν τα τηλέφωνα είκοσι μέρες στη διάθεση των αρχών και αυτοί θέλανε να εξετάσουν τα τηλέφωνα την εικοστή πρώτη ημέρα. Και τώρα θα περιμένουμε κι' άλλες μέρες για να εξεταστεί κάτι πολύ απλό που ήδη έχει εξεταστεί. Αυτή είναι η πρακτική τους», δήλωσε ο Άγγελος Μητρετώδης.

Πατέρας λοχία Κούκλατζη: Δεν έχουμε ενημέρωση

«Έχω δεχτεί καταιγισμό τηλεφωνημάτων αλλά εμείς αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα πάμε την Παρασκευή για επισκεπτήριο κι ότι την Παρασκευή θα γίνει η αίτηση αποφυλάκισης των παιδιών. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν αν κάτι επισπεύδεται σήμερα ή αύριο. Εμείς ό,τι ενημέρωση έχουμε από πλευράς Αδριανούπολης είναι από την πρόξενο και αυτή τη στιγμή δεν μας έχουν πει κάτι» δήλωσε νωρίτερα ο Νίκος Κούκλατζης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top