Σκάνδαλο «Novartis»: Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων μετά τις αποκαλύψεις

Τέλος η χλιδή και τα ταξίδια για τους «εκλεκτούς» των φαρμακοβιομηχανιών

Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων, μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Novartis.

Τα υπερπολυτελή ταξίδια, τα πεντάστερα ξενοδοχεία και τα... δήθεν «ιατρικά συνέδρια» που κάποτε κατέληγαν σε... διακοπές διαρκείας, αποτελούν παρελθόν!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», «η Novartis, είχε χωρίσει τους γιατρούς σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τη… δυναμικότητα τους. Ήταν οι γιατροί τύπου Α, οι οποίοι είχαν την μέγιστη συνταγογραφική δυνατότητα, οι γιατροί τύπου Β, μεσαίας συνταγογραφικής δυνατότητας και οι τύπου Γ, χαμηλής δυναμικότητας».

Προστατευόμενος μάρτυρας καταγγέλλει επίσης και το πρόγραμμα «Exactly» της περιόδου 2008-2009:

 

«Η εταιρία κατέβαλλε στους γιατρούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αμοιβή για περισσότερα από ένα σκευάσματα, η οποία αμοιβή ήταν 1.000 ευρώ ανά σκεύασμα. Όσο περισσότερα σκευάσματα και αριθμό περιστατικών συνταγογραφούσε ο γιατρός, τόσο μεγαλύτερη ήταν η αμοιβή του».

Μάλιστα, γιατροί του ΙΚΑ που έβλεπαν μεγάλο αριθμό ασθενών καθημερινά... θησαύριζαν από τα μπόνους των φαρμακευτικών εταιρειών!

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top