Κατονομάζει πασίγνωστο δικηγόρο και δύο αστυνομικούς ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Συνέταξε συμπληρωματικό υπόμνημα μέσα από τη φυλακή

Ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας, με συμπληρωματικό του υπόμνημα μέσα από τις φυλακές  κατονόμασε τρία άτομα, ανάμεσά τους έναν δικηγόρο και πρώην βουλευτή και δύο αστυνομικούς, ως εγκεφάλους και ηθικούς αυτουργούς στο άγριο έγκλημα της Δώρας μέσα στο νεκροταφείο.

«Αφεντικό της εγκληματικής οργάνωσης  είναι ο δικηγόρος... εντολέας και εκτελεστής πρωτοπαλίκαρο ο Χάρις υπάλληλος του μεταγωγών και ο δεύτερος συνεργάτης του στην Πέτρου Ράλλη», ισχυρίζεται ο Μανώλης Σοροπίδης μέσα από τη φυλακή.

«Το όνομα Χάρις αναφέρει ότι είναι ψευδώνυμο και ότι ο συγκεκριμένος είναι υπάλληλος  στο Μεταγωγών στην Αθήνα. Επίσης αναφέρει και ένα τρίτο άτομο το οποίο αφήνει υπονοούμενο ότι είναι στην Πέτου Ράλλη στο Μεταγωγών ή στο Αλλοδαπών», εξηγεί στο Star ο Αποστόλης Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της Δώρας.

Πασίγνωστο ποινικολόγο, πρώην βουλευτή και έντονα πολιτικοποιημένο άτομο κατονομάζει, ως εγκέφαλο και ηθικό αυτουργό της άγριας δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της άτυχης εφοριακού. Στο συμπληρωματικό απολογητικό του υπόμνημα που απέστειλε στον ανακριτή εμπλέκει επίσης και άλλα δύο άτομα, ως συνεργούς του δικηγόρου, οι οποίοι όπως αναφέρει υπηρετούν ως αστυνομικοί στην Πέτρου Ράλλη.

 «Εγώ έρχομαι με μεταγωγή την Τρίτη για να μου τους φέρει ο ανακριτής να τους αναγνωρίσω», όπως  λέει.

Το συμπληρωτικό του υπόμνημα, μόλις μία σελίδα, το συνέταξε προχθές, 9 του μηνός, μέσα στο κελί του στις φυλακές Δομοκού και ζήτησε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να το στείλει την επιστολή στον ανακριτή μέσω fax.

Στον ανακριτή έχει καταθέσει τα ονόματα του δικηγόρου και του Χάρη και ο 45χρονος, ο οποίος φιλοξενούσε τον καθ΄ ομολογίαν δολοφόνο σε διαμέρισμα στο Γαλάτσι. Σύμφωνα με πληροφορίες του το είχε ζητήσει ο ίδιος να το κάνει σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις 28 Δεκεμβρίου.

«Του ζήτησε ο δολοφόνος να πάει στον ανακριτή και να αναφέρει κάποια ονόματα. Λέει για τον δικηγόρο και τον Χάρη», λέει ο Απόστολος Λύτρας,  δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη.

Σχεδίαζαν δολοφονία που θα φανεί αυτοκτονία

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο Σοροπίδης αναφέρει στον ανακριτή πως είχαν σχεδιάσει να τον βγάλουν από τη μέση και να φανεί ως αυτοκτονία.

«Ήξεραν την μεταγωγή μου και την περίμεναν. Ήθελαν να φανεί αυτοκτονία μέσα στην κλούβα με την κάψουλα που μου έδωσαν μετά το βίντεο που τράβηξαν.  Το Χάρις είναι ψευδώνυμο. Ο άλλος ξεχωρίζει από τον σωματότυπό του, αυτός που είπε μόνο μην τον σκοτώσετε εδώ. Τώρα θα διαθέσουν χρήματα και άλλοθι όπως μπορούν για να καλυφθούν, να σβήσουν και το βίντεο», αναφέρει.

Σήμερα κατέθεσε στον ανακριτή ο προϊστάμενος της εφορίας του Πειραιά, όπου δούλευε η Δώρα, ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει όλες οι υποθέσεις, που είχε χειριστεί η άτυχη 32χρονη εφοριακός.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top