Προφυλακίστηκαν για διακίνηση ναρκωτικών με ταχύπλοα

«Διέθετα τα σκάφη μου, δεν ήξερα για τα ναρκωτικά» ισχυρίστηκε ο Μυκονιάτης επιχειρηματίας

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι έντεκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της διακίνησης της τεράστιας ποσότητας κάνναβης. «Διέθετα τα σκάφη μου, χωρίς όμως να γνωρίζω ότι εξυπηρετούσαν στην μεταφορά ναρκωτικών», ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 65χρονος Μυκονιάτης επιχειρηματίας.

Στο ρεπορτάζ βλέπετε τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση διακίνησης κάνναβης με ταχύπλοο σκάφος, βγαίνουν από το κτίριο των δικαστηρίων Πειραιά μετά την πολύωρη απολογία τους στην 3η ανακρίτρια. Κρίθηκαν όλοι προφυλακιστέοι.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκαν δυο Αλβανοί, ένας Βούλγαρος και δυο Έλληνες: ο 65χρονος επιχειρηματίας που διατηρεί μαγαζί στη Μύκονο και ο 43χρονος ιδιοκτήτης παρκινγκ σκαφών. Συνελήφθησαν μετά την επιτυχημένη καταδίωξη σκάφους του Λιμενικού. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 65χρονος -ο οποίος είχε και ναυτιλιακές εταιρείες στον Άλιμο- διέθετε τα υπερσύγχρονα και γρήγορα σκάφη του για μεταφορά ναρκωτικών. Στο πάρκινγκ του 43χρονου φυλάσσονταν και συντηρούνταν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μυκονιάτη επιχειρηματία, ο πελάτης του ουδέποτε αποποιήθηκε των ευθυνών του. Συγκεκριμένα είπε κατά την απολογία του: «μέσω των εταιριών μου ενοικίαζα και μεταβίβαζα σκάφη. Σαφώς και αυτό γινόταν στο πλαίσιο εμπορικής δραστηριότητας με σκοπό το κέρδος, όμως σε καμία περίπτωση δεν γνώριζα τα περί μεταφοράς ναρκωτικών ή άλλων παράνομων πράξεων».

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top