Μετά από 65 χρόνια ο Ερντογάν θα είναι ο πρώτος Πρόεδρος που επισκέπτεται την Αθήνα

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης - Νέα Ενημέρωση 18:25

Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης

Για την προετοιμασία της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα φτάνει σήμερα, Πέμπτη, στην Αθήνα ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ, ο Χακάν Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. 

Ο Τσαβούσογλου στη συνέχεια θα επισκεφτεί τη γενέτειρά του, την Κομοτηνή, και θα συναντηθεί με μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης. 

Μετά από 65 χρόνια ο Ερντογάν θα είναι ο πρώτος Πρόεδρος που επισκέπτεται την Αθήνα

Ο πρώτος Τούρκος Πρόεδρος που θα επισκεφτεί την Ελλάδα μετά από 65 χρόνια θα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, ο οποίος ασχολείται σήμερα, Πέμπτη, με την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Την Αθήνα είχε επισκεφτεί τελευταία φορά το 1952 ο τότε Τούρκος Πρόεδρος, Τζελάλ Μπαγιάρ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πρώτο βήμα της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα έγινε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιλντιρίμ στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο. Ο  Έλληνας πρόεδρος, Προκόπης Παυλόπουλος, είχε τότε απευθύνει πρόσκληση στον Τούρκο ομόλογό του. Το δεύτερο βήμα ήταν η επίσκεψη στην Άγκυρα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος επέδωσε και την επίσημη πρόσκληση.

Στη συνέχεια,  ο Έλληνας ΥΠΕΞ έκανε γνωστό ότι ο Ταγίπ Ερντογάν αποδέχτηκε την πρόσκληση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Ερντογάν και Παυλόπουλος αναμένεται να υπογράψουν ένα πρωτόκολλο ή μία συμφωνία φιλίας. 

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top