Ζεσταίνουν τα τρακτέρ: Ετοιμάζονται για ΜΠΛΟΚΑ από Ιανουάριο οι αγρότες!

Αγρότες από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν σήμερα στη Λάρισα: Δεν θα μείνουν ούτε 100.000 από εμάς!

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ: Ετοιμάζονται για ΜΠΛΟΚΑ από Ιανουάριο οι αγρότες!

Τα τρακτέρ ζεσταίνουν οι αγρότες.

Πάνω από 100 αντιπροσωπείες συλλόγων αγροτών και επιτροπών αγώνα βρέθηκαν σήμερα στη Λάρισα και πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη μετά από κάλεσμα της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα τους και να σχεδιάσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες προσανατολίζονται να κλείσουν τους δρόμους στις 23 Ιανουαρίου, ενώ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας είπε πως «το συνεπές αγροτικό κίνημα θα διαμορφώσει κλίμα, ώστε να υπάρξουν αγώνες».

Ο κ. Μπούτας τόνισε πως σε αυτό τον αγώνα «δεν αποκλείεται κανένας που συμφωνεί με το πλαίσιο πάλης που έχουμε και το οποίο βρίσκεται σε κατεύθυνση εναντίωσης στην κυβέρνηση την Ε.Ε και το κεφάλαιο», ενώ χαρακτήρισε «ψέματα» τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση για το φορολογικό το ασφαλιστικό, αλλά και το εισόδημα των αγροτών.

«Γίνεται μια επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης με ψέματα και για τη φορολογία και το ασφαλιστικό και ότι τάχα αυξήθηκε το εισόδημα των αγροτών, αλλά εμείς θα απαντήσουμε με αγώνες και ξεσηκωμό», είπε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής από την Καρδίτσα.

Να σημειωθεί τέλος, πως ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σχολίασε, μεταξύ άλλων, και τις δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε ότι αγρότης θα είναι αυτός που έχει 100% εισόδημα από την αγροτική δουλειά. Όπως είπε πως αν συμβεί αυτό «ούτε 100.000 δεν θα μείνουν οι αγρότες στην Ελλάδα», καλώντας την κυβέρνηση να αναρωτηθεί «αν ο αγροτικός κόσμος μειωθεί σε 100.000, θα μπορέσει η χώρα να πάρει τις χρηματοδοτήσεις που λέει κυβέρνηση;»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top